19:56 13.01.2020

Завгоспу згорілого одеського коледжу оголосили про підозру у службовій недбалості

2 хв читати
Завгоспу згорілого одеського коледжу оголосили про підозру у службовій недбалості

Прокурори прокуратури Одеської області повідомили про підозру у службовій недбалості завідувачу господарством Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, повідомляє прес-служба обласної прокуратури в понеділок.

"За інформацією слідства, через неналежне виконання службовою особою своїх безпосередніх обов'язків із гарантування пожежної безпеки в приміщенні освітнього закладу виникла пожежа. Через її трагічні наслідки загинули 16 осіб", - йдеться в повідомленні.

За даними облпрокуратури, за результатами планової перевірки навчального закладу в червні 2014 року співробітники Одеського обласного управління ДСНС склали акт про грубі порушення законодавства про пожежну безпеку і винесли припис про їх усунення. Водночас, завгосп не вжила заходів щодо усунення наявних порушень і не забезпечила можливість безперешкодної евакуації учнів і персоналу в день трагедії.

"Слід зазначити, що незважаючи на наявність неліквідованих порушень вимог пожежної безпеки, жінка, як член комісії, погодилася з її висновком про готовність навчального корпусу коледжу до нового навчального року", - наголошується в повідомленні прокуратури.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України здійснюють слідчі відділу з розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області. Хід розслідування перебуває на контролі у керівництва обласної прокуратури.

Як повідомлялося, о 10:12 середи, 4 грудня, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої досягла 4 тис. кв. м.

О 14:18 того самого дня пожежу було локалізовано, проте гасіння окремих осередків займання і тління тривало ще досить довго.

12 грудня пошукову операцію було завершено, в ДСНС повідомили, що кількість загиблих склала 16 осіб; ідентифікація їхніх тіл завершилася 26 грудня.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

17 грудня глава поліції Одеської області Олег Бех повідомив, що за попередніми висновками про причини пожежі в будівлі коледжу, наданими ДСНС, займання сталося через несправність електропроводки або побутових приладів.

Пізніше урядова комісія дійшла висновку, що причиною пожежі в будівлі коледжу було загоряння побутового електричного обладнання на третьому поверсі. З третього поверху полум'я поширилося. Люди не могли евакуюватися, оскільки один з виходів був закритий. Основними причинами трагедії назвали недбале ставлення керівництва і персоналу коледжу до протипожежної безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА