19:57 13.01.2020

Чоловік Окуєвої: Щодо слідства немає сумнівів, але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах

2 хв читати
Чоловік Окуєвої: Щодо слідства немає сумнівів, але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах

Чоловік Аміни Окуєвої, убитої в жовтні 2017 року, Адам Осмаєв заявив, що ніколи не знав нікого з членів злочинної групи, яку підозрюють у скоєнні вбивства.

"Щодо слідства немає сумнівів, але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах", - заявив Осмаєв, коментуючи затримання, передає hromadske.

"Я думаю, скоро слідство надасть інформацію про замовників. Це представники влади в РФ", - упевнений він.

Осмаєв також зазначив, що протягом розслідування знав про те, що відбувається, не більше, ніж ЗМІ, і подякував правоохоронцям за їхню роботу.

Як повідомлялося, ввечері 30 жовтня 2017 року внаслідок розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глевахи в Київській області померла Окуєва й дістав поранення в ногу її чоловік Адам Осмаєв, який перебував за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

Організатора вбивства правоохоронці затримали 12 січня 2019 року. Ще частину учасників групи, причетної до злочину, було викрито раніше.

"До складу групи загалом входило семеро осіб, частину з них за підозрою у двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом зазначеної злочинної групи", - заявив глава Національної поліції України Ігор Клименко.

Водночас підозрюваного в замаху на добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва у червні 2017 року передали до ОРДЛО в рамках обміну полоненими 29 грудня 2019 року. За інформацією ЗМІ, цю інформацію на прес-конференції підтвердив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА