20:29 13.01.2020

Принцу Гаррі і його дружині пообіцяли перехідний період перед складанням королівських обов'язків

2 хв читати
Принцу Гаррі і його дружині пообіцяли перехідний період перед складанням королівських обов'язків

У британського принца Гаррі та його дружини Меган буде перехідний період, перш ніж вони повністю відмовляться від виконання королівських обов'язків, йдеться в заяві королеви Великої Британії Єлизавети II, опублікованій на сайті Букінгемського палацу.

"Гаррі і Меган ясно заявили, що вони не хочуть покладатися на державні кошти в своєму новому життя. Було узгоджено перехідний період, протягом якого герцог і герцогиня Сассекські проводитимуть час як в Канаді, так і Великій Британії", - йдеться в заяві.

Скільки триватиме перехідний період, не повідомляється.

Королева підкреслила, що у її сім'ї "ще залишаються справи", пов'язані з рішенням Гаррі і Меган, але вона попросила, щоб всі остаточні рішення були прийняті найближчими днями.

"Не дивлячись на те, що ми б вважали за краще, щоб вони продовжували повною мірою виконувати обов'язки членів королівської сім'ї, ми поважаємо і розуміємо їх бажання бути більш незалежними, як родина, і водночас залишатися найціннішою частиною і моєї королівської сім'ї", - заявила Єлизавета II.

Про своє рішення принц Гаррі і Меган оголосили минулого тижня. Перед публічною заявою вони не консультувалися з Букінгемським палацом. У палаці новину сприйняли "з приголомшенням", зазначали британські ЗМІ.

Королівське подружжя заявило, що бажає стати фінансово незалежним. Нині 95% витрат герцога і герцогині Сассекських оплачує батько Гаррі - принц Чарльз, ще 5% витрати оплачуються з коштів суверенного гранту, який виділяється британським міністерством фінансів.

У понеділок Єлизавета II провела зустріч зі своїм онуком Гаррі, герцогом Сассекським, для обговорення його рішення залишити частину монарших зобов'язань. Зустріч відбулася у приватній садибі Віндзорів - Сандрінґемському палаці у східній частині Англії. На ній також був присутній син королеви і батько принца Гаррі принц Вельський Чарльз, а також його старший брат - принц Вільям.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА