20:44 13.01.2020

Генпрокуратура України передала до суду справу громадянина РФ, причетного до обстрілу блокпоста поблизу Волновахи

2 хв читати
Генпрокуратура України передала до суду справу громадянина РФ, причетного до обстрілу блокпоста поблизу Волновахи

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина РФ, причетного до теракту поблизу Волновахи, коли під час обстрілу бойовиками блокпоста Збройних сил України загинули 12 і постраждали 18 мирних жителів, пасажирів автобуса Златоустівка-Донецьк.

"Досудове розслідування стосовно громадянина РФ зупинено у зв'язку з розшуком підозрюваного. Ухвалою суду надано дозвіл на його затримання та доставку до суду для вирішення питання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України.

Нині вживають заходів, спрямованих на встановлення всіх співучасників злочинів та притягнення їх до відповідальності.

Кримінальну справу розпочато за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації), ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) і ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Розслідування здійснює Служба безпеки України за процесуального керівництва департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів в умовах збройного конфлікту та Офісу генпрокурора.

Як повідомлялося, трагедія поблизу Волновахи сталася 13 січня 2015 року. Внаслідок обстрілу пасажирського автобуса загинули 12 людей, ще 18 отримали поранення. Відразу після обстрілу бойовики повідомили, що нібито знищили український блокпост поблизу Волновахи, де загинули 11 осіб. Пізніше повідомлення було видалено. Після цього незаконні збройні формування заявили, що не причетні до обстрілу автобуса поблизу Волновахи. Водночас українські силовики і президент України Петро Порошенко звинуватили бойовиків у загибелі людей поблизу Волновахи.

Повідомлення про підозру в скоєнні тяжкого злочину громадянину Росії, військовослужбовцю ЗС РФ, і громадянину України, причетним до здійснення теракту, було направлено у березні 2017 року. Матеріали у справі було передано українській делегації для представлення в Міжнародному суді ООН у Гаазі за позовом про притягнення РФ до відповідальності за здійснення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА