20:55 13.01.2020

Профільний комітет рекомендував ВР ухвалити заяву у зв'язку з аварією українського авіалайнера в Ірані

2 хв читати
Профільний комітет рекомендував ВР ухвалити заяву у зв'язку з аварією українського авіалайнера в Ірані

Парламентський комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці пропонує Верховній Раді ухвалити заяву у зв'язку з трагічною загибеллю пасажирів та екіпажу літака рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) в Ірані.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", текст заяви підготували члени профільного комітету на своєму засіданні в понеділок у Києві. У проекті заяви зазначено, що Верховна Рада очікує вибачень від Ісламської Республіки Іран за збитий український літак і загибель пасажирів та екіпажу, а також закликає Іран до повного визнання відповідальності за інцидент.

У проекті заяви висловлюється співчуття сім'ям загиблих, а також колективу "МАУ" і парламентам країн, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков доручив профільним комітетам парламенту висловити свою позицію щодо аварії літака поблизу Тегерана та підготувати з цього приводу постанову ВР. Спікер парламенту наголосив, що проект постанови Верховної Ради бажано підготувати в понеділок, щоб "завтра (у вівторок - ІФ) ми могли його розглянути в залі Верховної Ради".

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав здійснити рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев’ять членів екіпажу), 82 громадяни Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великої Британії.

Минулої суботи, 11 січня, іранська влада визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА