08:52 14.01.2020

Глава податкової служби відсторонив керівництво Одеського облуправління, ініціював внутрішнє службове розслідування факту корупції

2 хв читати
Глава податкової служби відсторонив керівництво Одеського облуправління, ініціював внутрішнє службове розслідування факту корупції

Глава податкової служби України Сергій Верланов відсторонив усе керівництво Одеського обласного управління ДПС та ініціював внутрішнє службове розслідування після корупційного скандалу в Одесі.

"Почуте і побачене є неприпустимим. Будь-які прояви корупції та зловживань у лавах податкової будуть викорінені", - написав Верланов на своїй сторінці у Facebook у понеділок увечері.

Глава податкової також анонсував низку заходів, які має намір реалізувати. Зокрема, Верланов відсторонив усе керівництво ДПС в Одеській області від виконання обов'язків та ініціював внутрішнє службове розслідування щодо зазначених фактів.

"Починаю повномасштабну перевірку керівного складу центрального апарату ДПС та територіальних органів ДПС на предмет корупції та неправомірних дій щодо підприємців", - написав він.

Крім того, Верланов наголосив, що гарантує НАБУ та іншим правоохоронним органам "повне співробітництво та буде вдячний за інформацію, яка дозволить ДПС очистити свої лави від нечесних та корумпованих співробітників".

Як повідомлялося, напередодні, 13 січня, виконувачку обов'язків начальника Головного управління Державної податкової служби (ДПС) однієї з областей викрили на пропозиції та наданні неправомірної вигоди розміром $25 тис. керівнику структурного підрозділу обласної прокуратури за непритягнення до відповідальності за одержання неправомірної вигоди від підприємців.

"Слідство встановило, що глава регіональної ДПС запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього самого регіону щомісяця надавати неправомірну вигоду в $25 тис. У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов'язаній з отриманням неправомірної вигоди від підприємців, і не притягувати податківців до відповідальності, зокрема і кримінальної. Слідство задокументувало факт надання неправомірної вигоди, яка, з огляду на затвердження самих підозрюваних, мала стати першим траншем у подальшій "взаємодії" з посадовцем регіональної прокуратури", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Слідство встановлює інших осіб, причетних до скоєння злочину. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ та прокурори САП за підтримки Генпрокуратури ведуть із грудня 2019 року, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА