09:52 14.01.2020

Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану

2 хв читати
Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану

Група рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повернулася в Україну з Ірану після завершення роботи на місці катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародних авіаліній України"

"Наші вдома. Рятувальники ДСНС повернулися з Ірану", - повідомила прес-служба відомства в соцмережі Facebook.

Як повідомляється на сторінці ДСНС, пошукова команда відомства, експерти МВС і слідчі Національної поліції повернулися в Україну після того, як завершили свою роботу на місці катастрофи.

"У столичному аеропорту "Київ" їх зустрічали секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов і глава ДСНС Микола Чечоткін, які подякували українським фахівцям за виконані пошукові роботи, слідчі заходи й роботу з ідентифікації тіл загиблих", - ідеться в повідомленні.

За даними відомства, 15 рятувальників ДСНС проводили роботи з дослідження уламків літака, сортували та складували багаж і особисті речі загиблих, а також забезпечували освітлення місця проведення робіт. Крім того, експертна група з залученням рятувальників ДСНС проводила роботи з відтворення корпусу літака з його фрагментів.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі Міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев'ятеро членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Минулої суботи іранська влада визнала, що Boeing помилково збили іранські військові. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

12 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що літак Міноборони України, який був направлений у Тегеран 8 січня з групою українських експертів для розслідування причин катастрофи літака "МАУ", повернеться на батьківщину тільки після всіх необхідних процедур і з тілами загиблих українців.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України, до складу групи українських фахівців увійшли 15 рятувальників, четверо слідчих і троє експертів МВС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА