12:17 14.01.2020

Латвія, Естонія, Швеція та Фінляндія передали гуманітарний вантаж жителям Донецької та Луганської областей

2 хв читати

 У понеділок у Краматорську відбулася урочиста церемонія передання гуманітарного вантажу від волонтерських організацій Латвії, Естонії, Швеції і Фінляндії для населення Донецької та Луганської областей.

"Гуманітарна допомога містить різноманітний одяг для дорослих і дітей (літній та зимовий), взуття, текстиль (штори, простирадла, ковдри), постільну білизну. Окремий вантаж призначений для комунального некомерційного підприємства "Слов’янська центральна районна лікарня". Це медичний перев’язувальний матеріал (бинти, марля, вата), медичний одяг та медичне обладнання (функціональні ліжка в кількості 30 одиниць, електрокоагулятор, лапороскопічна стійка та обладнання для малоінвазійної допомоги, інше обладнання для стерилізації)", - повідомляється на сайті Донецької обласної державної адміністрації (ОДА).

Речі збирали неурядові організації, Міністерство оборони, Збройні сили, підприємства і громадяни Латвії, а також волонтерські організації Естонії, Швеції та Фінляндії. Доставку вантажу до населених пунктів здійснюватиме Національна гвардія України, яка привезе допомогу в Слов'янськ до релігійної місії "Ковчег" (одяг, текстиль, взуття), Новолуганське (одяг, текстиль, взуття), Миколаївку (медичне обладнання та одяг). Частину гуманітарної допомоги направлять також до Луганської області.

За словами заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна, Латвія вже шостий рік поспіль передає таку гуманітарну допомогу, зокрема з 2014-го до 2019 рр. представники Латвії доставили майже 300 тонн гуманітарної допомоги жителям Донецької та Луганської областей.

У свою чергу посол Латвії в Україні Юріс Пойканс повідомив про рішення укласти угоду між латвійським містом Салдус та українським Бахмутом, а також заявив, що латвійський уряд передасть 25 тис. євро на потреби лікарні Слов'янська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА