16:45 14.01.2020

"МАУ" повідомить про страховика та умови страхових виплат після завершення юридичних процедур щодо аварії літака рейсу PS752

2 хв читати
"МАУ" повідомить про страховика та умови страхових виплат після завершення юридичних процедур щодо аварії літака рейсу PS752

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) оприлюднить інформацію про страховика та умови страхових виплат після завершення юридичних процедур щодо аварії літака, що виконував рейс PS752 Тегеран-Київ.

"Авіакомпанія не може коментувати ваш запит або відповідати на ваші запитання, доки не будуть завершені юридичні процедури після аварії PS752", - йдеться у відповіді авіакомпанії на запит агентства "Інтерфакс-Україна", направлений страховій компанії "Бусін", що, за інформацією агентства, раніше співпрацювала з "МАУ", з проханням повідомити, чи страхувала СК відповідальність авіакомпанії перед пасажирами і членами екіпажу літака Boeing 737-800, що розбився в Тегерані, а також процедуру виплат.

Згідно з правилами повітряних перевезень пасажирів, оприлюдненими на сайті "МАУ", авіакомпанія не може виключити або обмежити свою відповідальність за шкоду, яка спричинила загибель чи тілесне ушкодження пасажира, сумою в розмірі 113,100 тис. СПЗ для кожного пасажира. Авіакомпанія повинна негайно, але в будь-якому разі не пізніше ніж протягом 15 днів після ідентифікації загиблої чи тяжко травмованої фізичної особи, здійснити авансовий платіж уповноваженим особам (родичам загиблого/тяжко травмованого), який не повинен бути менше ніж 16 тис. СПЗ.

Як повідомлялося, прем'єр-міністра України Олексій Гончарук зазначив, що уряд проконтролює належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції.

За словами прем'єра, Кабінет Міністрів України виплатить сім'ям загиблих в авіакатастрофі лайнера в Ірані по 200 тис. грн допомоги. Держава надасть усебічну підтримку і допомогу, зокрема юридичну і фінансову.

Крім того, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) виплатить компенсації родинам членів екіпажу відповідно до колективного договору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА