20:19 14.01.2020

ВР має намір усунути фактори негативного впливу на розвиток і систему іномовлення України

1 хв читати
ВР має намір усунути фактори негативного впливу на розвиток і систему іномовлення України

Верховна Рада має намір законодавчо закріпити узгодження програмної політики державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" (МПІУ) з Уповноваженим органом.

За відповідний законопроект №2521 "про внесення змін до закону України "Про систему іномовлення України" (щодо програмної політики та території поширення)" в першому читанні проголосував 231 народний депутат.

Автори законопроекту пропонують внести зміни до ст. 7 закону "Про систему іномовлення України", згідно з якими: МПІУ погоджується з Уповноваженим органом; змінюються загальні вимоги вироблення програм МПІУ з англійської на українську мову; нормується поширення ефірного наземного аналогового та цифрового мовлення на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя, в районах України, що межують з тимчасово окупованими територіями, а також мовлення в прикордонних районах України, що межують з територією держави-агресора або територіями інших країн, на які поширюються програми держави-агресора.

Згідно з пояснювальною запискою, метою ухвалення законопроекту є "усунення чинників, які негативно впливають на розвиток і системи іномовлення України".

За словами заступника голови комітету з гуманітарної та інформаційної політики і одного з авторів законопроектів Микити Потураєва, зміни до законодавства забезпечать доступ і додаткові можливості для отримання інформації про події в Україні та світі громадянам, які проживають в районах, що межують із Російською Федерацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА