07:22 15.01.2020

Палата представників США в середу проголосує за передання в сенат справи про оголошення імпічменту Трампу

3 хв читати
Палата представників США в середу проголосує за передання в сенат справи про оголошення імпічменту Трампу

Палата представників США в середу проведе голосування з питання передання в сенат статей обвинувачення, висунутих у рамках процесу імпічменту проти президента США Дональда Трампа.

"Завтра ми передамо ці статті і назвемо імена менеджерів імпічменту", - написала у вівторок в Твіттері спікер палати представників Ненсі Пелосі.

Пелосі у вівторок провела кілька зустрічей за закритими дверима з представниками демократів у Палаті представників. Зокрема обговорювалося призначення "менеджерів імпічменту", які будуть виступати в сенаті як сторони обвинувачення. За даними ЗМІ, з великою часткою ймовірності менеджерами з імпічменту можуть стати конгресмени-демократи Адам Шифф і Джеррі Надлер.

Рішення про те, що президенту США слід оголосити імпічмент, палата представників прийняла ще в середині грудня. Відтоді Пелосі не оголошувала про подальші кроки щодо імпічменту, через що процес зупинився. За даними ЗМІ, вона робила це в очікуванні того, що лідер республіканської більшості в сенаті США Мітч Макконнелл погодиться на умови процедури імпічменту, пропоновані демократами. Зокрема, демократи наполягають на тому, щоб в слуханнях в сенаті могли брати участь свідки, і щоб до справи можна було докласти нові документи.

Пелосі також заявила, що демократи хочуть знати, за якими правилами буде проводитися процес в сенаті. Макконнелл відповів, що правила будуть такими ж, як на процесі щодо імпічменту президента Білла Клінтона. Тоді демократи і республіканці не змогли домовитися про участь свідків до початку процесу.

Лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті заявив, що спроби Пелосі затягнути передачу статей звинувачення щодо Трампа шкодять сенаторам, які беруть участь в президентських перегонах. Так, за його словами, сенатори, наприклад, Берні Сандерс, будуть змушені брати участь в процесі імпічменту в розпал передвиборчої боротьби і екс-віце-президент США Джо Байден, який не є сенатором, отримає несправедливу перевагу в боротьбі за пост президента.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування стосовно екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У підсумку в грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами обвинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер очікується, що в Сенаті вирішать, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

Більшість в Сенаті - 53 місця - зараз належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА