15:26 15.01.2020

Зеленський закликав Німеччину сприяти розслідуванню катастрофи українського літака "МАУ" в Ірані

2 хв читати
Зеленський закликав Німеччину сприяти розслідуванню катастрофи українського літака "МАУ" в Ірані

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав Німеччину політично сприяти розслідуванню катастрофи українського літака компанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в Ірані, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Глава Української держави очікує на ефективне розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності винних у збитті літака українських авіаліній, а також на компенсації сім’ям загиблих і компанії-перевізнику. Президент України закликав Німеччину політично сприяти цьому процесу", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Зеленський розповів, що з перших днів на місці трагедії працювала група українських фахівців. Наразі в Ірані залишаються ті з них, що займаються питаннями ідентифікації та репатріації тіл загиблих, а також питаннями "чорних ящиків".

У свою чергу Меркель висловила співчуття у зв'язку з катастрофою українського літака в Ірані. Президент України подякував за слова підтримки і готовність Німеччини взаємодіяти заради відкритого й неупередженого розслідування катастрофи.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

11 січня іранська влада визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА