17:27 15.01.2020

Офіс генпрокурора повідомив про підозру поліцейському, який намагався приховати обставини вбивства в Каховці 1 січня

2 хв читати

Офіс генерального прокурора України спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомив про підозру чинному співробітнику Національної поліції, який був присутній під час вбивства жителя Каховки 1 січня 2020 року.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, поліцейського підозрюють у приховуванні особливо тяжкого злочину.

"Слідство вважає, що діючий працівник Національної поліції був присутній під час вбивства, у вчиненні якого підозрюється місцевий мешканець - колишній працівник поліції. За версією слідства, з метою приховати навмисне вбивство після сварки з потерпілим, одразу після смертельних пострілів стверджуваного вбивці присутніми під час злочину був розроблений план знищення доказів, фальсифікації обставин події та імітування обставин самооборони. Зокрема, вказаний поліцейський взяв травматичний пістолет потерпілого, з якого той не здійснив жодного пострілу, обмотав ногу стверджуваного вбивці брезентом та намагався зробити постріл у ногу, але не влучив. Оскільки в травматичному пістолеті потерпілого був лише один набій, план інсценування самооборони не вдалося втілити", - зазначено в повідомленні.

Щодо інших осіб, які були присутні під час скоєння злочину й огляду місця події, триває розслідування. Їхня участь у спробі спотворити справжні обставини того, що сталося, й фальсифікувати докази встановлюється.

Як повідомлялося, ДБР відкрило провадження за статтею про перевищення повноважень, у зв'язку з убивством у м. Каховці Херсонської області 26-річного місцевого жителя Володимира Чебукіна, в якому підозру висунуто колишньому співробітнику органів внутрішніх справ, а щодо поліцейського, який був у його компанії, тривають перевірки.

Уранці 1 січня в Каховці 29-річний чоловік здійснив кілька пострілів із рушниці в живіт іншому 26-річному місцевому жителю, який від отриманих поранень через два дні помер. Стрільця затримали, 3 січня Каховський суд підтримав клопотання слідчого і заарештував підозрюваного на 60 діб без права внесення застави. Спочатку поліція кваліфікувала подію як замах на вбивство, проте, як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, у зв'язку зі смертю постраждалого злочин було перекваліфіковано на ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

В інтерв'ю Hromadske Вербицький уточнив, що у справі про вбивство проведуть повторну судово-медичну експертизу, до якої допустять представника родичів вбитого.

За даними ЗМІ, родичі загиблого вважають, що нападників було декілька, оскільки лікар їм нібито повідомив, що на тілі загиблого були сліди від трьох видів зброї. Також стверджується, що поліцейський під час стрільби перебував на місці злочину.

4 січня жителі Каховки влаштували протести біля місцевого відділу поліції з вимогою від правоохоронців справедливого розслідування. Будівлю закидали димовими шашками і піротехнікою, підпалили шини. 5 січня протести продовжилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА