19:23 15.01.2020

Пелосі обрала сімох "менеджерів імпічменту" для слухань стосовно Трампа в сенаті

2 хв читати
Пелосі обрала сімох "менеджерів імпічменту" для слухань стосовно Трампа в сенаті

Спікер палати представників Ненсі Пелосі в середу назвала імена сімох конгресменів, які виступлять як "менеджери імпічменту" в сенатських слуханнях стосовно президента США Дональда Трампа.

"Сьогодні я з гордістю представляю менеджерів, які представлять справу на розгляд (Сенату - ІФ)", - заявила Пелосі, виступаючи перед журналістами в Конгресі США.

Серед менеджерів також, зокрема, голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф і голова юридичного комітету Джеррі Надлер. Вони обидва брали активну участь у процедурі імпічменту в нижній палаті Конгресу США.

Також "менеджерами імпічменту" стануть члени палати представників демократи Гакім Джефріс, Джейсон Кроу, Вал Демінгс, Зої Лофгрен і Сільвія Гарсія.

"Менеджери імпічменту" виступають у сенаті як прокурори. Вони відіграватимуть одну з ключових ролей у слуханнях, для конгресменів це шанс підвищити свій статус, зазначають американські ЗМІ.

Палата представників США має затвердити названих Пелосі менеджерів, голосування відбудеться вже в середу.

Прес-секретар Білого дому Стефані Грішем після виступу Пелосі звинуватила спікера в тому, що вона сфокусована на політиці, а не на американських громадянах.

Грішем нагадала, що Пелосі протягом місяця не давала хід переданню процедури імпічменту до Сенату США, і заявила, що призначення менеджерів нічого не змінює.

"Президент Трамп не робив нічого незаконного. Він розраховує на те, що в Сенаті все відбудеться в рамках закону, ... і його виправдають", - заявила Грішем, чиї слова наводять американські журналісти.

Сам Трамп звинуватив демократів у неробстві.

"Ну ось знову, ще одна афера з боку демократів-нероб", - написав Трамп у Twitter після виступу Пелосі.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту стосовно президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив занепокоєння у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно екс-віце-президента США Джо Байдена та його сина Гантера, а також щодо можливого втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У результаті в грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами звинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер очікується, що в Сенаті вирішать, чи справді необхідно усувати Трампа з посади.

Більшість у Сенаті - 53 місця - належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедуру відсторонення президента від влади буде заблоковано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА