20:10 15.01.2020

Суд заарештував на 60 діб бойовика "ДНР", який охороняв уламки збитого літака рейсу МН17

2 хв читати
Суд заарештував на 60 діб бойовика "ДНР", який охороняв уламки збитого літака рейсу МН17

У Донецькій області суд обрав запобіжний захід для бойовика терористичної організації "ДРН", який охороняв уламки збитого літака рейсу МН17.

"За клопотанням Артемівської місцевої прокуратури 26-річному жителю м. Торецька, підозрюваному в участі в незаконних збройних формуваннях так званої "ДНР" (ч. 2 ст. 260 КК України), обрано судом запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави розміром 105 тис. грн", - повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Як повідомлялося, 10 січня прикордонники зі складу об'єднаних сил затримали бойовика, який охороняв збитий літак рейсу МН17. Громадянин України 1994 року народження був затриманий під час реалізації оперативної інформації.

Слідство встановило, що в серпні 2014 року чоловік із корисливих мотивів вступив до лав терористів і був зарахований до так званого батальйону "Народне ополчення" в м. Єнакієво.

Правоохоронці встановили, що бойовик здійснював охорону блокпоста в с. Грабове Шахтарського району Донецької області, де перевіряв автомобілі і документи у водіїв і пасажирів і передавав керівникам отримані від інформаторів дані про місцезнаходження і пересування військової техніки Збройних сил України.

"Крім того, зловмисник був задіяний в охороні місця авіакатастрофи пасажирського літака "Boeing 777" рейса МН-17 компанії "Malaysia Airlines", в результаті якого загинули 298 пасажирів і членів екіпажу, знаходив серед уламків речі та інші матеріальні цінності, що належали загиблим, передавав їх своїм ватажкам, за це отримував грошову винагороду розміром від 500 до 1500 руб", - сказано в повідомленні.

"Підтвердити злочинну діяльність затриманого колишнього бойовика допомогли фото з його сторінки в одній з соцмереж, де він у військовій формі зі зброєю в руках знятий на тлі уламків збитого пасажирського літака", - уточнили правоохоронці.

Літак Boeing авіакомпанії "Малазійських авіаліній", що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту, 192 з них - громадяни Нідерландів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА