20:37 15.01.2020

Екс-нардепа Дзензерського оголосили в розшук

2 хв читати
Екс-нардепа Дзензерського оголосили в розшук

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило народного депутата Верховної Ради VII і VIII скликань Дениса Дзензерського в розшук.

Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України в реєстрі осіб, які переховуються від органів влади.

Зазначено, що Дзензерський переховується від органів досудового розслідування, а датою його зникнення вказано 5 грудня 2019 року.

Статтею обвинувачення в реєстрі вказана ст.366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації), а запобіжний захід до колишнього парламентарія не застосовувався.

Як повідомлялося, в листопаді минулого року детективи НАБУ за погодженням з прокурорами САП 15 листопада повідомили Дзензерському про підозру в поданні завідомо недостовірних відомостей у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015-2018гг на суму понад 4,7млрд грн.

"Слідство встановило, що протягом 2015-2018 років екс-нардеп з метою приховування інформації про свій реальний майновий стан не задекларував наявність у себе невиконаних фінансових зобов'язань перед банківськими установами України на суму понад 4,7 млрд грн", - йдеться в оприлюдненій у вівторок прес-службою НАБУ повідомленні.

При цьому в Бюро зазначили, що оскільки на момент вчинення процесуальної дії особа була відсутня за місцем свого проживання, вручення письмового повідомлення про підозру здійснюється в порядку, визначеному статтями 278, 111, 135 КПК України (відправлено засобами поштового та електронного зв'язку).

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із січня 2017 року.

Раніше, 26 лютого 2018 року НАЗК затвердив і направив в НАБУ обґрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій народного депутата Дзензерського за 2015 і 2016 роки. Встановлено, що депутат не вказав в декларації дійсні на кінець звітного періоду фінансові зобов'язання перед трьома банківськими установами на загальну суму близько 3,19 млрд грн. Крім того, в декларації за 2015 рік Дзензерський задекларував дохід у вигляді подарунка сумою 35 млн грн, законність підстав придбання якого не підтвердив доказами.

У липні 2018 року САП закрила кримінальне провадження за фактом невнесення Дзензерським в електронні декларації за 2015 і 2016 роки відомостей про фінансові зобов'язання на понад 4 млрд грн. У грудні Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття кримінального провадження, а в січні 2019 року НАБУ відновило його розслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА