20:51 15.01.2020

Жінки-астронавти NASA вийшли у відкритий космос, успішно замінили на МКС акумулятори

2 хв читати
Жінки-астронавти NASA вийшли у відкритий космос, успішно замінили на МКС акумулятори

Американські астронавти Джессіка Меїр і Крістіна Кук під час виходу в середу у відкритий космос із борту Міжнародної космічної станції провели успішні роботи з модернізації її енергосистеми, повідомило NASA.

При цьому дует жінок-астронавтів перевиконав завдання. Замість трьох вони демонтували чотири застарілі нікель-водневі акумулятори та встановили два нові, більш потужні літій-іонні на опорному сегменті P6 ферми МКС, до якої кріпиться пара сонячних панелей.

Вихід астронавтів у космос розпочався о 6:35 у часі Східного узбережжя США.

Як повідомлялося, перед початком робіт у відкритому космосі у Крістіни Кук від шолома відкріпилася відеокамера й ліхтар підсвічування. Всі спроби прикріпити їх назад, які робилися за інструкціями Центру управління польотами та екіпажу МКС, не мали успіху. В результаті нашоломну відеокамеру з ліхтарем було упаковано в сумку астронавта.

Фахівцям у ЦУП довелося контролювати її дії за допомогою відеокамери астронавта Меїр. Проблема виникла ще до початку робіт на зовнішньому боці станції.

Це вже другий вихід у відкритий космос жіночого дуету американських астронавтів. Уперше в історії за борт МКС відразу дві жінки виходили в жовтні минулого року. Під час перебування у відкритому космосі, яке тривало близько 6,5 години, Меїр і Кук успішно замінили один з енергоблоків, що вийшов з ладу, на фермі МКС, який відповідає за зарядку/розрядку зовнішніх акумуляторних батарей станції.

Меїр і Кук вийдуть у відкритий космос також 20 січня для завершення всіх робіт із заміни акумуляторів. Завдяки монтажу всіх нових акумуляторів, термін служби яких становить 10 років, значно поліпшиться енергопостачання МКС.

Оновлення системи енергопостачання станції розпочалося ще в січні 2017 року.

Нинішній вихід у відкритий космос членів екіпажу МКС став 225-м за всю історію станції.

Нині екіпаж станції складається з росіян Олександра Скворцова й Олега Скрипочки, американців Ендрю Моргана, Крістіни Кук і Джесіки Меїр, а також італійця Лукі Пармітано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА