21:00 15.01.2020

Палата представників США почала передання в Сенат справи про імпічмент Трампа

2 хв читати
Палата представників США почала передання в Сенат справи про імпічмент Трампа

Палата представників США більшістю голосів в середу схвалила резолюцію з іменами "менеджерів імпічменту" для подальших слухань щодо президента країни Дональда Трампа в Сенаті.

"За" проголосували 228 конгресменів, а 193 виступили "проти".

Призначення "менеджерів імпічменту" наділяє їх повноваженнями передати статті звинувачення проти Трампа до верхньої палати конгресу США, де почнеться вже судовий процес, в якому сенатори стають присяжними, а члени Палати представників виступають як сторона обвинувачення.

Тепер "Менеджери імпічменту" одразу після голосування повинні відправитися в сенат і передати туди матеріали щодо справи, яку вони курирують.

Раніше спікер палати представників Ненсі Пелосі назвала імена сімох конгресменів, які виступатимуть як "менеджери імпічменту" в сенатських слуханнях. До їх числа потрапили, зокрема, голова комітету з розвідки палати представників Адам Шифф і голова юридичного комітету Джеррі Надлер. Вони обидва брали активну участь у процедурі імпічменту в нижній палаті Конгресу США.

Також "менеджерами імпічменту" стануть члени палати представників демократи Гакім Джефріс, Джейсон Кроу, Вал Демінгс, Зої Лофгрен і Сільвія Гарсія.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту стосовно президента 24 вересня 2019 року, після того, як американський інформатор висловив занепокоєння у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно екс-віце-президента США Джо Байдена та його сина Гантера, а також щодо можливого втручання в американські вибори 2016 року з території України.

У результаті в грудні минулого року Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами звинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер очікується, що в Сенаті вирішать, чи справді необхідно усувати Трампа з посади.

Більшість у Сенаті - 53 місця - належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедуру відсторонення президента від влади буде заблоковано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА