22:38 15.01.2020

Зеленський вшанував пам'ять громадян Канади, загиблих у збитому 8 січня в Тегерані українському літаку

2 хв читати
Зеленський вшанував пам'ять громадян Канади, загиблих у збитому 8 січня в Тегерані українському літаку

Президент України Володимир Зеленський відвідав посольство Канади в Україні та вшанував пам'ять канадських громадян, загиблих у збитому ракетою літаку рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані.

Як повідомляє в середу прес-служба українського президента, він зробив запис у книзі пам'яті, яку розмістили в посольстві біля меморіальної дошки з іменами жертв авіакатастрофи.

"Колись людство винайшло літаки. Колись людство винайшло зброю. Але чи зможе колись людство винайти дієвий спосіб, щоб захистити себе від своїх же творінь? І чи зможе колись людство знайти слова, які змогли б описати наш загальний нестерпний біль через трагедію збитого "Боїнга-737"?", - написав Зеленський в книзі пам'яті.

Президент зазначив, що історично Україна та Канада мають багато спільного, а зараз дві дружні країни, на жаль, об'єднує і спільне горе.

"Мої щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих громадян Канади і України. Мої щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих громадян інших держав - Ірану, Швеції, Великої Британії та Афганістану. Вічна пам'ять загиблим", - вказав він у книзі пам'яті.

В ході спілкування з послом Канади в Україні Ларисою Галадзою Зеленський висловив співчуття канадському народу у зв'язку з трагедією.

Зеленський розповів, що до Ірану були відправлені 45 українських фахівців для участі в розслідуванні причин авіакатастрофи. Частина з них вже повернулася в Україну. Водночас 10 експертів залишаються в Тегерані і продовжують свою роботу.

Канадський посол подякувала Україні за співпрацю в розслідуванні авіакатастрофи. Співрозмовники погодилися, що в цьому питанні має бути встановлена правда.

Також президент розповів про зустріч з рідними загиблих українських громадян і зазначив, що держава надаватиме їм підтримку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА