12:32 16.01.2020

У кабінеті, де записувалися переговори Гончарука, обговорюються питання нацбезпеки - Арахамія

2 хв читати
У кабінеті, де записувалися переговори Гончарука, обговорюються питання нацбезпеки - Арахамія

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в кабінеті, де ймовірно було зроблено записи переговорів прем'єр-міністра Олексія Гончарука, обговорюються питання національної безпеки, які є державною таємницею.

"Якщо це сталося в кабінеті нарад прем'єра і там хтось може записувати (розмови - ІФ), то це велика небезпека. Ми ж не знаємо хто записує: приватна компанія може записувати в кабінеті прем'єра, або це якісь спецслужби. Ніхто цього не знає і про це не говорить. Це дуже небезпечно, тому що в цьому кабінеті для нарад дуже багато разів обговорювалися питання, які стосуються національної безпеки і є державною таємницею", - сказав Арахамія в четвер журналістам у кулуарах парламенту.

За словами голови фракції, це питання потрібно порушувати та якимось чином розслідувати.

Як повідомлялося, раніше деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому декілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявленнях президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, крім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела у фракції "Слуга народу", запис активно обговорювався на засіданні фракції в середу ввечері. Лунали, зокрема, пропозиції про висловлення недовіри прем'єр-міністру, проте більшість їх не підтримала. Раніше Верховна Рада затвердила програму уряду, що унеможливлює його відставку в зв'язку з недовірою протягом року. Пізніше декілька Telegram-каналів повідомили також про подану прем'єр-міністром заяву про відставку.

Пізніше Ковалів спростувала свою участь у нараді. Прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що не має інформації про справжність поширеного аудіозапису, а інформація про заяву про відставку не відповідає дійсності. Сам Гончарук заявив, що проти команди президента й уряду "працює багато людей, яким хотілося б, щоб нам нічого не вдалося".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА