21:12 16.01.2020

Офіс генпрокурора активізував розслідування вбивства сина депутата Соболєва

2 хв читати
Офіс генпрокурора активізував розслідування вбивства сина депутата Соболєва

Офіс генерального прокурора України активізував процес досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на родину депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва і вбивства його 3-річного сина.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора в четвер, про це йшлося на нараді під головуванням заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова з керівниками слідства Нацполіції і групи прокурорів, зміненої 13 січня 2020 року.

"Під час наради було заслухано інформацію щодо розслідування і подальших процесуально-слідчих дій у зазначеному кримінальному провадженні. Окрему увагу акцентовано на вжитті заходів щодо якнайшвидшого відпрацювання версій і мотивів злочину, а також завершення досудового розслідування в належні терміни", - сказано в повідомленні .

Як повідомлялося, увечері 1 грудня 2019 року невідомі в центрі Києва обстріляли автомобіль Range Rover, в якому в цей час перебували ресторатор і депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв і його малолітній син. Від отриманих поранень дитина померла в машині "швидкої допомоги".

Начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко повідомив, що затримано двох підозрюваних - "молодих людей 18 і 19 років" і вони не є жителями Києва. Один із них родом із Західної України, інший - з Центральної.

На момент злочину в машині, крім загиблої дитини, перебував сам депутат, його дружина і ще одна жінка - член сім'ї.

2 грудня поліція Києва повідомила про підозру двом затриманим за пп.2, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. 4 грудня Шевченківський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права застави

17 грудня прокуратура міста Києва повідомила, що причетним до організації замовного вбивства Соболєва, внаслідок якого загинув трирічний хлопчик, слідство вважає 25-річного уродженця РФ. "Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив у ролі виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях, зокрема як снайпер, і з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області... Чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду в розмірі $40 тис., на що останній погодився", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних під час слідства доказів прокуратура Києва узгодила повідомлення росіянину про підозру в організації замовного вбивства за ч. 2 ст. 15 п. 11,12 ч. 2 ст. 115 КК України, вирішується питання про оголошення його в міжнародний розшук. Робота зі встановлення замовника злочину триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА