12:24 17.01.2020

Сьогодні стане відомо, коли тіла загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців доставлять на батьківщину - Пристайко

2 хв читати
Сьогодні стане відомо, коли тіла загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців доставлять на батьківщину - Пристайко

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що тіла всіх українців, загиблих у авіакатастрофі лайнера Boeing 737 в Ірані, вже ідентифіковано, і пізніше в п'ятницю буде повідомлено точну дату їх транспортування на батьківщину.

"Всіх громадян України ідентифіковано. Сьогодні буде повідомлено, коли тіла українських громадян буде доставлено до України. Це просто потребує завершення невеликих технічних процесів", - сказав міністр, виступаючи у Верховній Раді України під час години запитань до уряду в п'ятницю.

За його словами, наразі завершується консульський процес. Міністр також наголосив, що з питання виплати компенсацій наразі працюють юридичні команди "МАУ", Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції працюють з юристами, що представляють страхову компанію та іранський уряд.

Пристайко зазначив, що гроші, виділені сім'ям загиблих від українського уряду, "не мають жодного відношення до компенсації".

Пасажирський авіалайнер Boeing 737-800, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

17 січня прес-служба МВС України повідомила, що експерти міністерства, які перебувають у Тегерані, отримали ДНК-профілі останків усіх загиблих 11 українців унаслідок аварії в Ірані лайнера Boeing 737 і здійснюється підготовка для подальшого передання до України.

Зазначається, що згідно з попередньою інформацією, передання тіл загиблих планують здійснити до 19 січня 2020 року.

Міністерство закордонних справ Ірану також повідомляє, що міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф під час розмови із главою МЗС України заявив про готовність Тегерану передати Києву тіла загиблих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА