12:57 17.01.2020

Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій про відновлення роботи банку "Союз"

2 хв читати

Верховний Суд рішенням від 15 січня 2020 року частково задовольнив касаційну скаргу Національного банку України (НБУ) на рішення судів першої та апеляційної інстанцій у справі №826/7833/16, якими було скасовано постанови правління регулятора про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Союз", повідомляється на сайті центробанку в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, відновлення дії постанови правління НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Союз" і рішення ФГВФО про початок процедури ліквідації банку надає регуляторам усі правові підстави для ліквідаційної процедури банку "Союз".

"Національний банк вкотре наголошує, що законодавством не передбачено механізму відновлення діяльності банку, зокрема за рішенням суду, щодо якого ухвалено рішення про відкликання банківської ліцензії та його ліквідацію", - зазначає регулятор.

Як повідомлялося, в березні 2016 року правління Нацбанку ухвалило рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Союз" у зв'язку з систематичним порушенням ним законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму.

У травні 2016 року екс-акціонер банку Сергій Дядечко подав позов до НБУ і ФГВФО, в якому просив визнати протиправною та скасувати постанову правління НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Союз" і рішення ФГВФО про початок процедури ліквідації банку.

Суди першої та апеляційної інстанцій ухвалили рішення на користь позивача.

Як повідомлялося, комерційний банк "Союз" засновано в 2007 році. За даними банку, на 1 січня 2015 року екс-віце-президент Родовід Банку Сергій Дядечко володів 99,9% акцій кредитно-фінансової установи.

Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів (2 млрд грн) банк "Союз" посідав 63-тє місце серед 158 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА