17:12 17.01.2020

Офіс генпрокурора повторно звернувся до Ірану з вимогою передати чорні скриньки збитого під Тегераном літака "МАУ"

2 хв читати

Офіс генерального прокурора України направив до Ірану повторний запит на повернення чорних скриньок літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", збитого в районі Тегерана 8 січня.

"У п'ятницю, 17 січня 2020 року, Офіс генерального прокурора повторно звернувся із запитом до компетентних органів Ірану з приводу надання українській стороні бортових самописців літака Boeing 737 рейсу PS 0752 Тегеран-Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", - повідомляє прес-служба офісу.

Зазначається також, що звернення порушило питання активізації міжнародного співробітництва під час розслідування за фактом авіакатастрофи.

Як повідомлялося, пасажирський авіалайнер Boeing 737-800, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, десять - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

МВС України передало до Тегерана ДНК-зразки родичів загиблих для ідентифікації тіл і повернення їх до Києва.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українського народу 11 січня повідомив про домовленість із президентом Ірану Хассаном Рухані про те, що ніхто "не відкрутиться" під час визначення винних за катастрофу збитого в Тегерані 8 січня українського літака, про початок спільної роботи щодо розшифровки двох чорних скриньок і запевнив, що Українська держава надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих і допоможе отримати компенсації від Ірану, перевізника і страхових компаній.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що спільна група експертів з Канади, України та Ірану отримає доступ до бортових самописців "на місці", після чого іранська сторона готова окремо передати їх Україні. Українська сторона, у свою чергу, наполягає на переданні чорних скриньок в Україну негайно, щоб забезпечити незалежність і об'єктивність розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА