20:38 17.01.2020

Медведчук: Якщо Зеленський підпише закон про повну загальну середню освіту, ми звернемося до Конституційного суду

2 хв читати
Медведчук: Якщо Зеленський підпише закон про повну загальну середню освіту, ми звернемося до Конституційного суду

Законопроект "Про повну загальну середню освіту", підтриманий Верховною Радою, не вирішує поставлених перед системою освіти завдань, і в разі його підписання президентом України Володимиром Зеленським партія "Опозиційна платформа - За життя" звернеться до Конституційного суду України для його скасування, заявляє глава політради партії і народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук.

"У разі підписання президентом Зеленським даного закону депутати від партії "Опозиційна платформа - За життя" звернуться до Конституційного суду України для скасування цього дискримінаційного і антиконституційного акту", - йдеться в коментарі Медведчука, опублікованому на сайті "Опозиційної платформи - За життя".

Він зазначив, що Венеціанська комісія рекомендувала переглянути положення закону, що передбачають "диференційоване поводження з мовами корінних народів, мовами національних меншин, які є офіційними мовами ЄС, і мовами національних меншин, які не є офіційними мовами ЄС".

"Замість цього влада Зеленського прийняла черговий націоналістичний закон, який узаконив поділ українських дітей на сорти і завдав чергового удару по правах російськомовних громадян. Цей закон - черговий крок, який свідчить про продовження злочинної політики дискримінації російської мови і російськомовного населення, яку проводила попередня влада і проводить чинна", - вважає Медведчук.

За його словами, прийнятий Радою закон прямо порушує статті 10, 11, 22, 24, 53 Конституції України, які передбачають право на вільне використання, розвиток російської мови в Україні, на отримання освіти рідною мовою, розвиток мовної самобутності національних меншин України.

"Влада в своєму неприкритому цинізмі дійшла до того, що ділить українських дітей на сорти: україномовні, діти національних меншин, що говорять офіційними мовами ЄС, і діти, що говорять іншими мовами (насамперед, звичайно, йдеться про російськомовних дітей). Закон встановлює, що російськомовні учні 5-го класу мають право лише на 20% уроків рідною мовою, а для дітей, які розмовляють мовами ЄС, річний обсяг навчального часу рідною мовою в 4 рази більше", - зазначив Медведчук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА