21:44 18.01.2020

Випробування системи аварійного порятунку корабля Crew Dragon перенесли на неділю

2 хв читати
Випробування системи аварійного порятунку корабля Crew Dragon перенесли на неділю

Через негоду на Атлантиці випробування системи аварійного порятунку перспективного пілотованого корабля Crew Dragon компанії SpaceX перенесено з суботи на неділю, повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

"NASA і SpaceX відклали випробування аварійної системи корабля Crew Dragon через несприятливі погодні умови для приводнення (корабля) та його порятунку", - йдеться в повідомленні.

Випробування планується провести 19 січня о 08:00 за часом Східного узбережжя США. У разі збереження негоди в районі запуску і посадки передбачається також перенесення випробування на понеділок.

У рамках відпрацювання аварійної ситуації через півтори хвилини після старту ракети-носія Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) на висоті близько 22 км за командою з Землі від неї повинен відмежуватися корабель Crew Dragon. Вісім резервних двигунів SuperDraco корабля мають відвести його на безпечну відстань від "аварійної" ракети і підняти на висоту 42 км. Потім від корабля від'єднається вантажний відсік, і капсула розпочне спуск для приводнення в Атлантиці в 30-35 км від космодрому на мисі Канаверал. На капсулі перед приводненням розкриються чотири парашути. До району посадки прибуде рятувальне судно.

Всі випробування займуть близько 10 хвилин. На борту Crew Dragon перебуватимуть два манекени.

У разі успіху США через вісім років після закінчення американської програми багаторазові "Шатли" у 2011 році знову отримають власний корабель для польотів астронавтів на орбіту. Наразі єдиним засобом доставки американських астронавтів на МКС є російські кораблі "Союз". Вартість польоту на "Союзі" для американських астронавтів становить $ 82 млн.

Як повідомлялося, на початку березня минулого року створюваний SpaceX американський космічний корабель багаторазового використання Crew Dragon здійснив успішний автономний політ до МКС. Після відстикування від станції капсула, що спускається, доставила на Землю результати наукових експериментів, проведених екіпажем станції.

Перший пілотований політ з екіпажем у складі астронавтів-ветеранів Дуга Герлі і Боба Бенкена, які раніше літали на "Шатлі", планується здійснити навесні цього року. Корабель повинен відправитися на МКС у двотижневий політ.

Належна Ілону Маску компанія SpaceX розробляє свій пілотований корабель у рамках контракту з НАСА сумою $ 2,6 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА