08:21 19.01.2020

Суд у Києві взяв під варту підозрюваного в декількох замовних вбивствах підприємців

2 хв читати

Святошинський районний суд Києва взяв під варту члена групи фігуранта справи про вбивство Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна - Андрія Кравченка, якого підозрюють у вбивстві на замовлення бізнесмена Костянтина Хоруженка в січні 2014 року.

Прокурор у справі Юлія Дядюк повідомила, що нині триває перевірка причетності Кравченка до вбивства Окуєвої, передає Hromadske.

Адвокат підозрюваного Ірина Бігунець зі свого боку заявила, що Кравченко не причетний ані до вбивства Окуєвої, ані до вбивства Хоруженка.

"У мого підзахисного є алібі - він був у селі в Чернігівській області. Його матері погано почувалася. Є свідки", - заявила вона.

Прокуратура стверджує, що алібі спростували самі свідки, які під час засідання фактично дали різні свідчення. Крім того, експертиза встановила, що знайдена на тілі Хоруженка кров вбивці збігається з ДНК підозрюваного.

На момент затримання Кравченко вже перебував під домашнім арештом як підозрюваний у справі про вбивство директора компанії "Caparol Україна" Павла Зможного у вересні 2016 року і керівника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького в 2019 році.

Як повідомлялося, ввечері 30 жовтня 2017 року внаслідок розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла Окуєва й дістав поранення в ногу її чоловік Адам Осмаєв, який перебував за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

Організатора вбивства правоохоронці затримали 12 січня 2019 року. Ще частину учасників групи, причетної до злочину, було викрито раніше.

"До складу групи загалом входило семеро осіб, частину з них за підозрою у двох вбивствах затримали у вересні 2019 року. А сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік також є членом зазначеної злочинної групи", - заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Водночас підозрюваного в замаху на добровольців Аміну Окуєву та Адама Осмаєва в червні 2017 року у рамках обміну полоненими 29 грудня 2019 року передали до ОРДЛО. За інформацією ЗМІ, цю інформацію на прес-конференції підтвердив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

14 січня Ігор Редькін був відправлений судом під варту на 60 діб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА