19:36 19.01.2020

Секретар РНБО зазначає складність переговорів з Іраном про повернення "чорних ящиків" збитого літака і просить ЗМІ користуватися офіційною інформацією

2 хв читати
Секретар РНБО зазначає складність переговорів з Іраном про повернення "чорних ящиків" збитого літака і просить ЗМІ користуватися офіційною інформацією

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначає складність переговорів з Іраном щодо повернення "чорних ящиків" збитого 8 січня в Тегерані літака авіакомпанії МАУ і просить ЗМІ не маніпулювати і користуватися офіційною інформацією від українських органів влади.

"Зараз відбуваються постійні консультації українських та іранських експертів з цього питання. Переговори складні і напружені. Інформаційний ажіотаж, маніпуляції навколо цієї теми, поширення неперевіреної інформації значно ускладнюють переговорний процес і можуть негативно вплинути на його результативність", - цитує його прес-служба РНБО України в неділю.

Данілов звернувся до вітчизняних та іноземних ЗМІ з проханням займати виважену і відповідальну позицію щодо висвітлення питання про повернення в Україну "чорних ящиків" збитого літака.

"Наполегливо закликаю ЗМІ при висвітленні питання повернення "чорних ящиків" користуватися офіційною інформацією українських органів влади, яку надаватимуть у залежності від досягнення домовленостей з іранською стороною", - зазначив він.

Як повідомлялося, пасажирський літак МАУ Boeing 737-800, авіакомпанії "МАУ", який повинен був виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, розбився поблизу міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, чотири - Афганістану, по три - ФРН і Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що Boeing був збитий помилково іранськими військовими. Пізніше Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджизаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА