11:44 20.01.2020

На південний схід Австралії після піщаної бурі обрушився град розміром із м'яч для гольфу

1 хв читати
На південний схід Австралії після піщаної бурі обрушився град розміром із м'яч для гольфу

Сильний град обрушився на деякі райони на південному сході Австралії, повідомляє в понеділок австралійський телеканал 7News.

Град розміром із м'яч для гольфу розбивав стекла автомобілів і ламав гілки дерев у штаті Новий Південний Уельс та Австралійській столичній території. Негода, зокрема, охопила Канберру та інші великі міста.

В австралійських екстрених службах за добу отримали понад 1,5 тис. викликів, майже 1 тис. із них були пов'язані з пошкодженням будівель через розгул стихії.

Менш ніж за добу до цього на штат Новий Південний Уельс обрушилася піщана буря. Хмари піску і пилу піднімалися на висоту десяти поверхів. Під час бурі швидкість поривів вітру сягала 100 км/год.

Водночас у штатах Вікторія, Південна Австралія, Тасманія і південних частинах Нового Південного Уельсу надалі бушують природні пожежі, які вже завдали значних збитків. Австралійські офіційні особи заявили BBC, що сезон лісових пожеж триватиме ще багато місяців.

Із вересня внаслідок пожеж в Австралії загинули щонайменше 30 людей, зруйновані понад 2 тис. домогосподарств. Вогонь знищив близько 10 млн га лісових масивів. Загинула величезна кількість тварин, зокрема коал і кенгуру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА