15:39 20.01.2020

Мінцифри оголосило про запуск послуги онлайн-реєстрації належного користувача автотранспорту

2 хв читати
Мінцифри оголосило про запуск послуги онлайн-реєстрації належного користувача автотранспорту

В електронному кабінеті водія на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі "Електронні послуги" з'явилася нова безкоштовна послуга - "Управління належним користувачем", повідомляється на сайті Міністерства цифрової трансформації.

"Належний користувач – це особа, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить. Можливість зазначати належного користувача транспортного засобу (ТЗ) стане у нагоді автомобілістам у зв’язку з появою нових правил та налагодженням системи фото- і відеофіксації та паркування. Адже нести відповідальність за свою поведінку на дорозі має безпосередньо водій авто, а не його власник (отримувати сповіщення про нові штрафи, сплачувати їх тощо)", - пояснюється в повідомленні.

Мінцифри зазначає, що замовником послуги може бути фізична або юридична особа, яка хоче стати належним користувачем. При цьому на один транспортний засіб може бути призначено тільки одного належного користувача. Видалення призначеного належного користувача можливе власником ТЗ - за поданою заявою або автоматично, в разі закінчення терміну, на який було призначено належного користувача.

Стати належним користувачем може тільки особа, яка є власником національного водійського посвідчення або посвідчення водія іноземної держави, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух 1968 року.

Повний цикл надання онлайн-послуги триває один робочий день.

Електронний кабінет водія розпочав роботу в грудні 2018 року. Користувачі можуть там дізнатися інформацію про свої водійські посвідчення, транспортні засоби й адміністративні правопорушення. Крім того, в електронному кабінеті можна сплатити штрафи, зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безоплатну або платну послугу перевірки транспортного засобу за його VIN-кодом, а також - індивідуальний номерний знак.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА