16:38 20.01.2020

Під час спецоперації в Херсонській області 9 особам повідомлено про підозру, зокрема помічникові екс-депутата Павловському

3 хв читати
Під час спецоперації в Херсонській області 9 особам повідомлено про підозру, зокрема помічникові екс-депутата Павловському

Дев'ятьом особам, зокрема помічникові колишнього народного депутата, повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації в Херсонській області, яка вдавалася до насильства до представників громадськості.

Як повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора, прокурори спільно зі слідчими Служби безпеки України та Національної поліції провели в понеділок спецоперацію з метою припинення діяльності злочинної організації, члени якої чинили в Херсонській області насильницькі дії стосовно громадян і підпали для залякування представників громадськості.

"Наразі дев’ятьом особам повідомлено про підозру, також на підставі ухвал судів проведено понад 30 обшуків, під час яких вилучено вогнепальну зброю... Зокрема, повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Його затримали", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про помічника колишнього народного депутата Миколи Паламарчука Ігоря Павловського.

У свою чергу прес-центр СБУ повідомляє, що особи, підозрювані в нападі на активістку Катерину Гандзюк, причетні також до скоєння інших тяжких злочинів, тому обшуки проводяться для отримання додаткових доказів.

"Розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк - резонансне для суспільства, виклик для СБУ й дуже важливий маркер зміни в роботі системи особисто для мене. Це трагічна подія в історії нашої країни та величезне людське горе. Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб не лише виконавців, а й замовників було притягнуто до відповідальності найближчим часом", - заявив глава СБУ Іван Баканов.

Також у відомстві зазначили, що СБУ провела обшук у голови Херсонської обласної ради, колишнього голови Херсонської ОДА, його заступника та інших осіб.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радницю мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Затримали п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

6 листопада Верховна Рада підтримала постанову про створення ТСК для розслідування відомостей про напад на Гандзюк та інших громадських активістів.

На початку листопада журналісти Оксана Денисова та Тетяна Ніколаєнко оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником та організатором убивства Гандзюк – ним виявився помічник народного депутата з фракції Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну. 5 листопада Паламарчук заявив, що не причетний до нападу на Гандзюк, і 6 листопада звільнив Павловського; потім останнього затримала СБУ. 12 листопада суд обрав Павловському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У лютому 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва продовжив до 3 липня терміни досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою кількох осіб, зокрема й Павловського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА