18:07 20.01.2020

Держпродспоживслужба зафіксувала пташиний грип на агрофірмі "Хутір" у Вінницькій області

1 хв читати
Держпродспоживслужба зафіксувала пташиний грип на агрофірмі "Хутір" у Вінницькій області

Спалах пташиного грипу зафіксовано на ПП "Хутір" (Бугаків Немирівського р-ну Вінницької обл.).

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у понеділок, головний державний ветеринарний інспектор Вінницької області 18 січня після виявлення загибелі птиці впровадив на підприємстві карантин на 72 години до з'ясування обставин падежу та встановлення діагнозу.

"При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (Київ) 19 січня було встановлено діагноз "пташиний грип", - ідеться в повідомленні Держпродспоживслужби.

За попередніми даними, на ПП "Хутір" станом на 1 січня 2020 року утримувалося близько 98 тис. голів птиці (яєчний напрям).

З метою координації дій із локалізації та ліквідації спалаху та проведення епізоотичного розслідування до місця події направлено групу експертів Держпродспоживслужби та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

"В осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та запобігання розповсюдженню збудника грипу птиці", - зазначили у відомстві.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА