20:31 20.01.2020

НАБУ повідомило про підозру свідку у справі екс-нардепа Скуратовського

2 хв читати

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру свідку у справі про декларування недостовірної інформації колишнім народним депутатом Сергієм Скуратовським.
"Під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру особі, яка без поважних причин відмовилася давати свідчення в рамках розслідування кримінального провадження щодо декларування недостовірної інформації народним депутатом України VIII скликання", - повідомляє прес-служба САП на сторінці у Facebook у понеділок увечері.
Так, зазначеній особі, яку викликали як свідка в рамках досудового слідства, було роз'яснено процесуальні права та обов'язки, але вона відмовилася від надання свідчень, посилаючись на ст.63 Конституції України.
"Однак посилання на цю статтю в цьому випадку є безпідставним і необґрунтованим, оскільки обставини, через які допитували свідка, не стосувалися його особисто або членів його сім'ї чи близьких родичів і не могли стати підставою для їх підозри у скоєнні злочину", - наголосили в САП.
Зазначається, що дії свідка кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.385 Кримінального кодексу України.
Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про справу нардепа Верховної Ради VIII скликання, члена фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Сергія Скуратовського.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців.
Як повідомлялося, 6 вересня 2019 року Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому депутату Верховної Ради Скуратовському. Екс-депутата підозрюють у приховуванні корпоративних прав дружини на три юридичні особи загальною вартістю понад 24 млн грн, а також користування автомобілем Mercedes-Benz S450 і нежитловим приміщенням вартістю 1,5 млн грн.
У САП зазначили, що у зв'язку з тим, що місцезнаходження Скуратовського наразі не встановлено, про підозру повідомлено заочно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА