16:45 22.01.2020

Українці зможуть безоплатно отримати юридичну допомогу з питань платоспроможності

2 хв читати
Українці зможуть безоплатно отримати юридичну допомогу з питань платоспроможності

В Україні починає діяти проект, в рамках якого юристи надаватимуть безоплатні консультації з питань платоспроможності та підвищення обізнаності громадян, що входять до уразливих груп, а також реструктуризації кредитів фізичних осіб.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в середу в Києві відбулася презентація проекту "Надання консультацій громадянам вразливих груп населення із питань відновлення платоспроможності". Цей проект є розробкою Асоціації правників України спільно з Міністерством юстиції та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

"Це проект, метою якого є надання необхідних консультацій людям про те, як вирішити їхні проблемні питання, які виникли у відносинах із банком", - сказав адвокат і член правління Асоціації правників України Юліан Хорунжий.

Хорунжий зазначив, що внаслідок економічних криз за останнє десятиліття значна частина населення України виявилася в так званому борговому рабстві перед банками за іпотечними валютними кредитами.

Він нагадав, що у жовтні 2019 року почав діяти Кодекс України про процедури банкрутства, в якому прописано вирішення питань неплатоспроможності фізичних осіб. Норми кодексу також регулюють процедуру реструктуризації валютних кредитів, виданих для забезпечення житлом позичальників. Механізми, прописані в кодексі, спрямовані на врегулювання такої проблемної заборгованості.

У свою чергу керівник проекту USAID "Трансформація фінансового сектору" Роберт Бонд зазначив: "Ми раді, що Асоціація правників України прийняла цей виклик і проводитиме юридичні консультації та підвищуватиме обізнаність громадян, що входять до уразливих груп населення з питань неплатоспроможності фізичних осіб".

За словами заступника міністра юстиції України Валерії Коломієць, завдяки співпраці з USAID, система безоплатної юридичної допомоги зможе професійно підготувати фахівців, які, у свою чергу, зможуть консультувати і надавати допомогу людям.

"Наша спільна робота приведе до вирішення проблем на законодавчому рівні, адже, як ми бачимо, уряд тісно співпрацює із законодавчою владою і, зокрема, крім рішень, ми поширимо найкращі практики і зробимо людей щасливішими, оскільки це і є нашим основним завданням", - сказала Коломієць.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА