18:50 22.01.2020

Сім'ї героїв Небесної сотні та активісти виступають проти призначення колишнього адвоката Януковича заступником директора ДБР

2 хв читати

Сім'ї героїв Небесної сотні, активісти і військові вважають неприпустимим призначення колишнього адвоката екс-президента України Віктора Януковича Олександра Бабікова на посаду заступника директора Державного бюро розслідувань, заявив волонтер, голова благодійного фонду "Мир і КО" Мирослав Гай в ефірі телеканалу "Прямий".

"Ми бачимо, що з цим призначенням ДБР офіційно показує, що воно стає таким репресивним органом нової влади, ми бачимо, що ДБР займається переслідуванням волонтерів, активістів, майданівців, і ми розуміємо, що наступним їхнім кроком після такого призначення може бути не тільки поховання справ Майдану, але і перекваліфікація і перегляд досягнень Революції гідності. Фактично - це реванш. Ми це розуміємо, і ми хочемо донести цю просту думку українському суспільству, якому небайдуже... І всім проєвропейським, проукраїнським партіям, силам, цивільним об'єднанням. Друзі, вони мають намір переглянути досягнення Революції гідності, вони хочуть дискредитувати Революцію гідності", - висловив спільну заяву Гай.

У свою чергу прес-служба ДБР повідомила, що спеціальний слідчий підрозділ бюро у справах Майдану під час брифінгу поінформувало сім'ї героїв Небесної сотні та їхніх захисників про перші результати своєї роботи.

"Слідчі ДБР поінформували потерпілих та їхніх захисників, що наразі відбувається прийом відповідних кримінальних проваджень від Офісу генерального прокурора. Тривалість процесу пов’язана з великою кількість епізодів та речових доказів у справах. По прийнятих провадженнях формуються плани подальших слідчих дій, щоб забезпечити якісні результати у розслідуванні "справ Майдану", яких суспільство очікує від ДБР", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що, незважаючи на короткий термін роботи підрозділу, слідчі ДБР вже готують до відправлення одну зі справ до суду.

Як повідомлялося, згідно з інформацією на сайті бюро, заступниками директора ДБР стали Олександр Бабіков та Олександр Соколов. Бабіков працював в юридичній фірмі Aver Lex та захищав екс-президента Віктора Януковича, Соколов до призначення був працівником Служби безпеки в Харківській області.

11 січня в ДБР було повністю укомплектовано підрозділ з розслідування "справ Майдану".

У листопаді 2019 року в ДБР було створено підрозділ з розслідування злочинів, скоєних під час масових протестів у 2013-2014 роках.

26 листопада директор Державного бюро розслідувань Роман Труба спростував інформацію про те, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР.

Він нагадав, що з 114 кримінальних проваджень до ДБР переходить близько 50.

2 січня керівником відділу з розслідування "справ Майдану" в Державному бюро розслідувань призначили Олександра Буряка, який раніше обіймав посаду заступника директора ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА