15:34 23.01.2020

ВООЗ поки що не рекомендує забороняти переміщення людей і товарів через кордон у зв'язку з новим коронавірусом у Китаї

2 хв читати
ВООЗ поки що не рекомендує забороняти переміщення людей і товарів через кордон у зв'язку з новим коронавірусом у Китаї

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поки що не рекомендує забороняти торгівлю, перевезення товарів і переміщення людей через кордон у зв'язку зі спалахом нового коронавірусу в Китаї, повідомив голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт на прес-конференції в Києві у четвер.

"ВООЗ не вводить обмеження ні на переміщення людей, ні на перевезення товарів із Китаю", - сказав він.

Окрім того, Хабіхт додав, що бюро ВООЗ рекомендує країнам підвищувати готовність до надзвичайних ситуацій, оскільки кількість випадків захворюваності зростатиме.

У свою чергу в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я Ігор Кузін повідомив про вжиття всіх необхідних заходів для оперативного реагування на коронавірус.

"Ми розробили опитувальник для людей, які відвідували Китай або контактували з такими людьми", - сказав він.

При цьому Кузін сказав, що станом на 23 січня повідомлення про підозру на коронавірус до ЦГЗ не надходили.

За його словами, для людей, які подорожують до міста Ухань, встановлено середній ризик інфікування, що не потребує встановлення обмежень на переміщення товарів і людей.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, всі літаки з Китаю в українському аеропорту зустрічатимуть санітарно-карантинні підрозділи для проведення опитування та огляду.

"Офіційно зафіксовано дев'ять летальних випадків від коронавірусу, підтверджених лабораторно. Випадки інфекції зареєстровано в Китаї, Таїланді, Південній Кореї та США. Інкубаційний період (від моменту контакту до перших симптомів захворювання) становить від двох до 12 днів", - додав заступник міністра.

У грудні в м. Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу (nCoV). Повідомлялося, що перші хворі підхопили вірус на міському ринку морепродуктів.

Наразі в Китаї зареєстровано щонайменше 448 підтверджених випадків зараження новим коронавірусом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА