20:29 23.01.2020

В Україну прибули представники Організації цивільної авіації Ірану

2 хв читати

Представники Організації цивільної авіації (САО) Ірану на чолі з уповноваженим із розслідування катастрофи українського літака "Боїнг" поблизу Тегерана прибули до Києва у вівторок, 21 січня, повідомляється на сторінці Ради національної безпеки і оборони України в четвер.

До роботи експертної групи також долучилися фахівці Канади та Франції.

"22 січня експерти мали можливість ознайомитися з технічними можливостями зчитування інформації з бортових засобів реєстрації польотної інформації - так званих чорних скриньок - Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, лабораторії Національного авіаційного університету та Науково-виробничого підприємства "Дискові системи", - йдеться в повідомленні.

Того самого дня секретар РНБО Олексій Данілов обговорив з послом Ірану в Україні Манучехром Мораді питання подальшої взаємодії України та Ірану щодо розслідування авіакатастрофи. У зустрічі взяв участь посол України в Ірані Сергій Бурдиляк.

У четвер, 23 січня, Данілов зустрівся з іранським уповноваженим із розслідування авіакатастрофи з питання роботи експертної групи та відзначив особливу важливість питання отримання Україною чорних скриньок збитого літака.

У свою чергу іранський уповноважений із розслідування авіакатастрофи зазначив, що остаточне рішення щодо подальшої роботи із засобами реєстрації польотної інформації буде ухвалено після доповіді іранської делегації керівництву країни про результати візиту в Україну та з урахуванням вимог ст. 26 Чиказької конвенції та Додатку 13 до неї.

"Секретар РНБО України наголосив на повній технічній готовності України забезпечити необхідний комплекс робіт для дослідження чорних скриньок", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА