20:36 23.01.2020

Вашингтон запровадив нові правила отримання віз для жінок, що хочуть народжувати в США

2 хв читати

Держдепартамент США в четвер поширив повідомлення про те, що з 24 січня буде припинено видачу віз для тимчасового перебування іноземкам, що розраховують на в'їзд до США з метою "пологового туризму" - практики поїздок до США для того, щоб забезпечити автоматичне постійне громадянство дитині, народженій на американській землі, йдеться в повідомленні Білого дому.

"Ця зміна в правилах потрібна заради суспільної та національної безпеки, а також цілісності нашої імміграційної системи", - йдеться в повідомленні.

"Індустрія "пологового туризму" загрожує перевантаженням дорогим ресурсам лікарень, вона міцно пов'язана з кримінальною активністю, що відображено в судових процесах федерального рівня. Закривши цю лазівку, що впадає у вічі, ми захистимо США від створених цією практикою загроз національній безпеці", - йдеться в документі.

"Цей захід також захистить американських платників податків від розтрати їхніх зароблених важкою працею доларів на фінансування витрат, пов'язаних із "пологовим туризмом". Цілісність американського громадянства має бути під захистом", - заявляють у Білому домі.

Раніше агентство Associated Press повідомило, що адміністрація президента США Дональда Трампа в четвер оприлюднила нові правила отримання віз, спрямовані на стримування так званого пологового туризму.

Йдеться про запити на отримання американської туристичної візи у разі, коли жінки цілеспрямовано їдуть до США на пологи, щоб згодом дитина могла отримати американський паспорт.

Відповідно до нових правил, заявницям буде відмовлено в отриманні туристичних віз у разі, якщо співробітники американської консульської служби виявлять, що вони прямують до країни на пологи.

Правила оприлюднено у Федеральному реєстрі.

Практика поїздок до США з метою пологів, по суті, законна, зазначає AP, проте є випадки, коли влада заарештовує працівників агентств, що організовують "пологовий туризм", у зв'язку з фактами візового шахрайства та ухилення від податків.

У державному департаменті США вважають, що відвідування країни з метою "пологового туризму" не є діянням, що підпадає під поняття туризму, тобто для отримання нових вражень або відпочинку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА