20:36 23.01.2020

Вашингтон запровадив нові правила отримання віз для жінок, що хочуть народжувати в США

2 хв читати

Держдепартамент США в четвер поширив повідомлення про те, що з 24 січня буде припинено видачу віз для тимчасового перебування іноземкам, що розраховують на в'їзд до США з метою "пологового туризму" - практики поїздок до США для того, щоб забезпечити автоматичне постійне громадянство дитині, народженій на американській землі, йдеться в повідомленні Білого дому.

"Ця зміна в правилах потрібна заради суспільної та національної безпеки, а також цілісності нашої імміграційної системи", - йдеться в повідомленні.

"Індустрія "пологового туризму" загрожує перевантаженням дорогим ресурсам лікарень, вона міцно пов'язана з кримінальною активністю, що відображено в судових процесах федерального рівня. Закривши цю лазівку, що впадає у вічі, ми захистимо США від створених цією практикою загроз національній безпеці", - йдеться в документі.

"Цей захід також захистить американських платників податків від розтрати їхніх зароблених важкою працею доларів на фінансування витрат, пов'язаних із "пологовим туризмом". Цілісність американського громадянства має бути під захистом", - заявляють у Білому домі.

Раніше агентство Associated Press повідомило, що адміністрація президента США Дональда Трампа в четвер оприлюднила нові правила отримання віз, спрямовані на стримування так званого пологового туризму.

Йдеться про запити на отримання американської туристичної візи у разі, коли жінки цілеспрямовано їдуть до США на пологи, щоб згодом дитина могла отримати американський паспорт.

Відповідно до нових правил, заявницям буде відмовлено в отриманні туристичних віз у разі, якщо співробітники американської консульської служби виявлять, що вони прямують до країни на пологи.

Правила оприлюднено у Федеральному реєстрі.

Практика поїздок до США з метою пологів, по суті, законна, зазначає AP, проте є випадки, коли влада заарештовує працівників агентств, що організовують "пологовий туризм", у зв'язку з фактами візового шахрайства та ухилення від податків.

У державному департаменті США вважають, що відвідування країни з метою "пологового туризму" не є діянням, що підпадає під поняття туризму, тобто для отримання нових вражень або відпочинку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА