21:06 23.01.2020

Європарламент подолав перший етап Brexit - голосування на рівні комітету

1 хв читати

Комітет Європейського парламенту (ЄП) з конституційних справ проголосував явною більшістю за ратифікацію угоди про вихід Великої Британії з Євросоюзу, повідомила в Брюсселі прес-служба ЄП.

"Комітет з конституційних справ погодився в четвер рекомендувати пленарній сесії (29 січня 2020 року - ІФ) схвалити угоду про вихід Сполученого Королівства з ЄС", - йдеться в комюніке.

У ньому повідомляється, що з 26 членів європарламентського комітету 23 проголосували "за" і 3 - "проти". У документі уточнюється, що депутати взяли до уваги ратифікацію угоди британським парламентом, що відбулася раніше, та її схвалення королевою Єлизаветою II.

Голосування відбулося після заяви голови комітету Антоніо Таяні та дебатів між координатором ЄП щодо переговорів про Brexit Гі Вергофстадтом та представниками політичних фракцій Європарламенту.

Дискусія була присвячена переважно ролі Європарламенту в захисті прав громадян у контексті Brexit і подальшим етапам у діях Великої Британії як третьої держави та ЄС у складі 27 країн, які незабаром розпочнуть переговори про майбутні відносини.

У четвер на брифінгу в Єврокомісії її офіційний представник Ерік Мамер оголосив: "Завтра, 24 січня, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн разом із головою Європейської ради Шарлем Мішелем підпише угоду про вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з Європейського Союзу і Європейської спільноти з атомної енергії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА