15:55 24.01.2020

Морська охорона України отримала від США обладнання на 29 млн грн

3 хв читати
Морська охорона України отримала від США обладнання на 29 млн грн

Сполучені Штати Америки передали Державній прикордонній службі України спорядження для морської охорони загальною вартістю близько 29 млн грн.

Церемонія передання відбулася у п'ятницю 24 січня на Одеському морському вокзалі, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Морська охорона діє в Азовському, Чорному морях та на річці Дунай. Отримане спорядження вже розподілено серед Одеського, Ізмаїльського та Маріупольського загонів Морської охорони, один з яких входить до складу об’єднаних сил. Дещо з обладнання вже активно використовується в службі. Частину майна направлено до Ізмаїльського навчального центру Морської охорони, де слугуватиме для підготовки персоналу. Найголовніше, що ми вперше отримали таке обладнання, яке зможе захистити наших хлопців під час виконання ними завдань, зокрема в зоні проведення ООС. Тобто унікальність цього обладнання – це збереження персональної безпеки кожного військовослужбовця", - розповів начальник Регіонального управління Морської охорони Держприкордонслужби контр-адмірал Олег Костур.

Зазначається, що таке саме спорядження використовує берегова охорона США. Отже, отримана допомога дасть змогу українським прикордонникам розвиватися за стандартами НАТО.

Серед обладнання, переданого в рамках Програми експертного контролю та безпеки кордонів (EXBS), - бронежилети з позитивною плавучістю, спеціальні костюми від гіпотермії, а також саморятівники ізолюючого типу OCENCO M-20.2, які забезпечують до 15 хвилин захисту органів дихання під час евакуації з задимленого приміщення. Також українські прикордонники отримали наручні GPS-навігатори, портативні газоаналізатори, устаткування для освітлення і огляду суден - загалом понад 3 тисяч предметів.

Список майна, переданого в рамках EXBS, складався на основі вивчення реальних потреб і завдань персоналу Морської охорони і в повсякденній оглядовій діяльності, і в штурмових, і в штормових, аварійних умовах.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко подякував тимчасовий повіреній у справах США в Україні Крістіні Квін і керівникові програми EXBS Метью Болдіну за їхню роботу зі зміцнення потенціалу прикордонного відомства України.

"Переконаний, що наша співпраця розвиватиметься і матиме відчутні практичні результати у зміцненні прикордонної безпеки в регіоні", - наголосив він.

Представники США, у свою чергу, запевнили, що продовжать допомагати Держприкордонслужбі, зокрема, нарощуватимуть можливості Морської охорони в рамках програми EXBS.

"Від імені США і від імені народу США - ми дуже пишаємося бути вашими союзниками й разом з вами охороняти кордони та гарантувати безпеку і на суші, і на морі", - заявила Квін.

Програму експортного контролю та безпеки кордонів фінансує Державний департамент США, вона реалізується в Україні з 2001 року. Метою програми є надання допомоги Україні в посиленні національної системи контролю за торгівлею стратегічними товарами шляхом підтримки розробки нормативно-правової бази, вдосконалення порядку ліцензування, поліпшення контролю за дотриманням законодавчих вимог, сприяння взаємодії з промисловістю, міжнародного співробітництва та міжвідомчої координації. Також у рамках програми Україні надається підтримка у виконанні зобов'язань щодо запобігання розповсюдженню зброї масового ураження (ЗМУ) і пов'язаних із нею матеріалів і технологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА