16:22 24.01.2020

У Маріуполі припинили роботу "реабілітаційного центру", де в трудовому рабстві тримали близько 30 осіб

2 хв читати

 Співробітники управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, та детективи поліції Донецької області звільнили в Маріуполі з трудового рабства групу осіб, які потрапили туди за оголошеннями з обіцянками позбавити наркотичної або алкогольної залежності, повідомляє відділ комунікації обласної поліції у п'ятницю.

"Встановлено групу зловмисників, які займалися трудовою експлуатацією громадян вразливих категорій: наркозалежних, безпритульних тощо. Близько 30 чоловіків і жінок утримували в будинку під назвою "Храм", чинили на них психологічний і фізичний вплив, примушували до важкої праці. Перебування потерпілого у фальшивому "реабілітаційному центрі" коштувало родичам 2000 грн на місяць. За один робочий день за кожного працівника зловмисники отримували до 400 грн", - ідеться в повідомленні.

За даними поліції, зловмисники діяли під прикриттям благодійного фонду та релігійної спільноти. Крім лідера, до складу угруповання входили керівники "Храмів", які забезпечували діяльність закладу, вербувальники, котрі постійно стежили за утримуваними, й охоронці, які виконували силові функції.

"Працівників набирали через оголошення в інтернеті, обіцяючи позбавити наркотичної або алкогольної залежності. Деяких кандидатів вербували на вулицях, користуючись їхнім скрутним становищем. Морально зламаних потерпілих зловмисники під наглядом вивозили на будівельні об’єкти до різних міст Донецької та Дніпропетровської області, де вони виконували тяжку роботу. За відмову працювати утримуваних карали методами фізичного впливу. Фігуранти називали цей процес "трудотерапія"... Оплата за працю, а також за перебування осіб у "реабілітаційному центрі" йшла на рахунок ватажка злочинної групи... Самі робітники отримували лише спальне місце та мінімальне харчування", - розповіли в поліції.

Поліцейські припинили діяльність одного з центрів, розташованого в Маріуполі. Також встановлено осіб, яких утримували тут раніше. Крім того, поліцейські виявили в "реабілітаційному центрі" раніше судимого 25-річного чоловіка, який понад рік переховувався від поліції, його підозрюють у скоєнні злочину за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж).

Лідеру злочинної групи та його спільникам (усі - жителі Маріуполя 31-37 років), інкримінують ч.2 ст.149 (торгівля людьми) і ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі) КК. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА