17:19 24.01.2020

Суд змінив запобіжний захід підозрюваній у справі про вбивство Шеремета Дугарь на домашній нічний арешт

2 хв читати
Суд змінив запобіжний захід підозрюваній у справі про вбивство Шеремета Дугарь на домашній нічний арешт

Печерський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисту та змінив запобіжний захід на нічний домашній арешт підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, військовому медику з 25-ї аеромобільної бригади Яні Дугарь.

Так, суддя задовольнив клопотання сторони захисту Дугарь частково.

"Змінити раніше застосований запобіжний захід підозрюваній Дугарь Яні Сергіївні, 22 листопада 1993 року народження, у вигляді цілодобового домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період часу з 20:00 до 7:00 за адресою Дніпропетровська область, Новомосковський район, смт Гвардійське, військова частина А-1126 у рамках досудового розслідування до 8 лютого 2020 року включно", - сказав суддя.

Крім того, суд зобов'язав Дугарь носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Як повідомлялося, 13 грудня Печерський районний суд Києва обрав для підозрюваної у справі вбивства журналіста Павла Шеремета медсестрі Яні Дугарь запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Крім того, суд постановив, що Дугарь має здати всі документи для виїзду за кордон. Перед цим народний депутат України фракція "Європейська солідарність", учасниця АТО, медик-доброволець Яна Зінкевич заявила про наміри взяти Дугарь на поруки. Зінкевич також оприлюднила у Facebook довідку про участь Дугарь в АТО на момент, коли було скоєно вбивство Шеремета.

20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що Дугарь, Кузьменко, Антоненка та подружжя Грищенків обґрунтовано підозрюють у причетності до злочину.

У МВС пізніше уточнили, що про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено Дугарь, Кузьменко та Антоненку, їх затримано, а подружжя Грищенків перебуває під вартою у справі про замах на бізнесмена в Івано-Франківській області і підозру у вбивстві Шеремета їм наразі не висували.

Основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА