20:00 24.01.2020

Болівія припиняє дипломатичні відносини з Кубою

2 хв читати

Болівійське зовнішньополітичне відомство оголосило у п'ятницю про припинення дипломатичних відносин із Кубою.

"МЗС Болівії інформує національну та міжнародну громадськість про те, що ухвалило рішення про призупинення із цього дня дипломатичних відносин із Республікою Куба", - йдеться в повідомленні відомства.

"Це рішення пов'язане із недавніми неприйнятними висловлюваннями міністра закордонних справ Бруно Родрігеса та постійними ворожістю і образами на адресу конституційного уряду Болівії та демократичного процесу", - наголошується в документі.

"Кубинський уряд систематично негативно впливав на двосторонні відносини, засновані на взаємоповазі, принципах невтручання у внутрішні справи, самовизначенні народів і суверенній рівноправності держав, незважаючи на бажання уряду Болівії підтримувати сердечні стосунки", - зазначає болівійське МЗС.

Раніше цього тижня глава МЗС Куби назвав тимчасового президента Болівії Жанін Аньєс "самозванкою, яка влаштувала переворот". Він також обвинуватив її у "низькопоклонстві перед США" і назвав "вульгарною брехнею" її висловлювання щодо ситуації з кубинськими медиками, які раніше працювали у цій країні в рамках гуманітарної програми.

У середині листопада минулого року влада Куби ухвалила рішення повернути на батьківщину 725 медиків і викладачів, які працювали в Болівії.

Про рішення відкликати кубинських співробітників із Болівії було оголошено незабаром після того, як у місті Ель-Альто - передмісті адміністративної столиці країни Ла-Пас - група місцевих жителів видала поліції трьох громадян Куби, в автомобілі яких було виявлено валізу з 90 тис. болівіано готівкою ($13 тис.). Згідно з даними болівійської влади, ці гроші були призначені для фінансування рухів, що підтримують екс-президента країни Ево Моралеса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА