20:19 24.01.2020

У Донецькій області СБУ ліквідувала мережу інформаторів на користь бойовиків "ДНР"

2 хв читати

Контррозвідники Служби безпеки України припинили діяльність мережі інформаторів незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР", яка діяла у Лиманському районі Донецької області, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили особи двох інформаторів терористів - мешканок Лиману, які тісно співпрацювали з бойовиками. Обидві жінки пройшли детальний інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито в особистих справах. Куратори відпрацювали для них завдання, канали зв'язку, узгодили умовний "сленг" для передачі потрібних терористам даних", - йдеться у повідомленні.

У СБУ з'ясували, що спільниці збирали та засобами електронного зв'язку передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їхню чисельність, озброєння, місця дислокації та напрями переміщення в районі проведення ООС, насамперед залізничним сполученням.

"Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій і диверсій", - додали у відомстві.

Наприкінці минулого року в рамках розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ також затримали одну з інформаторів бойовиків у Лимані, а наразі до неї "приєдналася" її спільниця.

Під час обшуків правоохоронці вилучили доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманих.

Обом фігурантка кримінального провадження повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Контррозвідники СБУ встановили також осіб бойовиків - "кураторів", із якими співпрацювали затримані. Їм також повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

Міноборони України запроваджує нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

Сенатор США Грем сподівається, що 2024-й стане роком якісної переваги українських сил і зазначив важливість ухвалення закону про мобілізацію

Зеленський подякував ЄС за створення нового фонду допомоги Україні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА