20:33 24.01.2020

Понад 30 американських солдатів постраждали внаслідок іранських ударів по базах в Іраку - Пентагон

2 хв читати

Понад три десятки американських військовослужбовців дістали черепно-мозкових травм під час ракетних ударів, які здійснив Іран, по базах в Іраку, на яких розміщено війська США, повідомив кореспондент американського телеканалу CBS News із посиланням на прес-службу Пентагону.

"34 американських військовослужбовців дістали травм головного мозку та контузії через іранські ракетні удари, вісьмох осіб направлено на лікування до США", - наводить у п'ятницю кореспондент CBS News слова представника прес-служби американського оборонного відомства.

Центральне командування США (CENTCOM) раніше цього тижня оголосило, що ще декількох американських військовослужбовців із військових об'єктів в Іраку, які обстріляв Іран, доставлено до американського медичного закладу в Німеччині.

"Оскільки медичне лікування та обстеження тривають, було виявлені декілька військовослужбовців, у яких, можливо, можуть бути травми. Цих військовослужбовців із міркувань безпеки доставлено до Ландштулю (Німеччина) для подальшого обстеження і необхідного лікування в амбулаторних умовах", - заявив представник CENTCOM Білл Урбан.

Він не виключив, що під час обстеження у них може бути виявлено й інші травми.

При цьому Урбан не назвав точної кількості військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що 11 військовослужбовців США дістали черепно-мозкові травми унаслідок іранського ракетного удару по двох іракських базах, де розміщувалися американські війська.

У ніч проти 8 січня сили іранського Корпусу вартових Ісламської революції завдали ракетного удару по авіабазі Аль-Асад і військовому об'єкту в районі Ербіля в Іраку, де розміщені американські війська.

Міністр оборони США Марк Еспер повідомив журналістам, що загалом Іран використовував під час ударів 16 ракет. Із них 12 досягли цілей: 11 потрапили по авіабазі Аль-Асад, одна - по базі в Ербілі. При цьому інфраструктурі баз було завдано лише "помірних пошкоджень": постраждали вертоліт, намети, майданчики для стоянок техніки, стверджував шеф Пентагону.

У свою чергу голова Комітету начальників штабів ЗС США Марк Міллі повідомив, що втрат серед особового складу вдалося уникнути завдяки підготовленості до оборони та ефективності американської системи раннього попередження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА