11:58 26.01.2020

В аеропорту "Бориспіль" з 26 січня почнуть температурний скринінг пасажирів з Китаю

2 хв читати
В аеропорту "Бориспіль" з 26 січня почнуть температурний скринінг пасажирів з Китаю

В аеропорту "Бориспіль" з неділі, 26 січня, почнеться температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю, вже підготовлено фахівців та обладнання, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

"Із 26 січня (найближчий плановий авіарейс із Китаю) в аеропорту Бориспіль розпочнеться температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені і укомплектовані інфрачервоними термометрами", – йдеться в повідомленні на сторінці міністерства у Фейсбуці у суботу ввечері.

Також повідомляється, що в суботу World Health Organization (WHO) оновила рекомендації щодо скринінгу на пунктах в'їзду в країни, куди ще не потрапив новий коронавірус.

"Попередній досвід ВООЗ засвідчив, що введення скринінгу температури тіла для виявлення потенційних підозрілих випадків коронавірусу потребувало значних інвестицій і не було достатньо ефективним. Однак під час спалаху коронавірусу 2019-nCoV більшість випадків хвороби в аеропортах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу. Такий метод значно знижує ризик занесення збудника хвороби в країну", - наголосили в МОЗ.

Також для мінімізації ризику інфікування коронавірусом ВООЗ рекомендує звичайні методи профілактики ГРВІ.

Як повідомлялося, в грудні в китайському місті Ухань було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу. Повідомлялося, що перші хворі підхопили вірус на міському ринку морепродуктів в цьому місті.

Двох хворих виявлено в Гонконзі, двох у Таїланді, по одному - в Південній Кореї, Японії та США. У Сінгапурі у зв'язку з підозрою госпіталізовано сімох людей.

Комітет експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я в середу проведе екстрене засідання з метою оцінити, чи є зафіксований в КНР новий тип коронавірусу загрозою міжнародній безпеці.

Кількість загиблих унаслідок зараження новим типом коронавірусу в Китаї досягла 17 осіб, повідомило в середу китайське телебачення.

23 січня аеропорт "Бориспіль" 21 січня отримав листа від санітарно-карантинного підрозділу ДУ "Лабораторний центр на повітряному транспорті МОЗ України" з роз'ясненнями щодо смертельного коронавірусу.

Своїм офіційним листом СКП повідомило, що контролює ситуацію і перебуває в тісному контакті з національними органами влади Китаю. А також не рекомендує будь-яких обмежень на поїздки і торгівлю з Китаєм.

В аеропорту поінформували, що інформація про виявлення на борту повітряного судна особи з ознаками інфекційної хвороби може надійти від екіпажу повітряного судна за 30 хвилин до прибуття в аеропорт або після зарулювання повітряного судна на місце стоянки.

В аеропорту "Бориспіль" наголошують, що співробітники аеропорту та інших задіяних організацій діють відповідно до затверджених технологічних інструкцій і максимально контролюють ситуацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

Американський безпілотник MQ-9 Reaper здійснив аварійну посадку в Польщі

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА