Події

Коронавірус не такий смертоносний, як SARS-Cov, що забрав життя понад 600 людей у 2000-х роках

Новий коронавірус (2019-nCoV) не є так само потужним, як SARS-CoV, що поширювався у 2000-х роках, заявив у неділю керівник китайського Центру з контролю та профілактики захворювань академік Гао Фу.

У 2002-2003 роках у Китаї було зафіксовано спалах важкого гострого респіраторного синдрому (SARS-CoV), який призвів до смерті близько 650 людей.

"Насправді, виходячи з наявних даних, це захворювання (від 2019-nCoV - ІФ) менш потужне, ніж від SARS", - наводять західні ЗМІ слова Гао Фу.

У свою чергу заступник голови Державного управління охорони здоров'я КНР Лі Бін у неділю закликав повною мірою підтримувати обмеження на вільне переміщення транспорту у КНР, щоб "виграти час" для наступної фази боротьби проти коронавірусу.

Водночас він визнав, що влада ще не повною мірою контролює поширення захворювання і що наразі точно невідомо, як, можливо, розвиватиметься в подальшому епідеміологічна ситуація.

У грудні минулого року в Ухані (китайська провінція Хубей) було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став новий вид коронавірусу.

Кількість жертв цього типу пневмонії сягнула 56 - на 15 осіб більше, ніж за даними, оприлюдненими в ніч на суботу. З нових летальних випадків 13 припадає на провінцію Хубей - епіцентр захворювання, по одному на Шанхай та провінцію Хенань.

Водночас кількість тих, хто заразився, наближається до 2 тис. людей.

За межами материкової частини КНР п'ять випадків захворювання зафіксовано в Гонконзі, два - в Макао, три - на Тайвані. Також чотирьох хворих виявлено в Таїланді, по два - в Японії, Південній Кореї, В'єтнамі, по три - в США, Сінгапурі, Франції та Малайзії, по одному - в Непалі та Австралії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ