11:47 27.01.2020

СБУ викрила в Дніпрі приватних детективів на прослуховуванні користувачів смартфонів

2 хв читати
СБУ викрила в Дніпрі приватних детективів на прослуховуванні користувачів смартфонів

Співробітники Служби безпеки України в Дніпрі припинили незаконну діяльність представників приватної детективної фірми, які надавали послуги з негласного прослуховування користувачів смартфонів, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники надавали "послуги" зі сканування електронного листування в месенджерах, а також здійснювали збір інформації з обмеженим доступом щодо фізичних та юридичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що зловмисники встановили програмне забезпечення, що містить ознаки спеціального технічного засобу негласного отримання інформації, до смартфона одного з об'єктів "спостереження". За експертними оцінками, шпигунське обладнання дає змогу записувати та прослуховувати телефонні розмови, отримувати несанкціонований доступ до інформації, що зберігається та обробляється в терміналі мобільного зв'язку, а також контролювати електронне листування в популярних месенджерах.

"Спостереження за кожним "клієнтом" було оцінено у $3 тис.", - додали у відомстві.

Під час обшуків в офісах зловмисників і за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили та вилучили носії інформації з деталізованими даними телефонних з'єднань абонентів стільникового зв'язку, відомостями, що містять банківську таємницю, персональні дані об'єктів "спостереження", що підлягають захисту.

Наразі встановлюють посадовців банківських установ та правоохоронних органів, які сприяли незаконному отриманню відомостей про "клієнтів", а також замовників протиправних послуг.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Після проведення низки експертиз буде ухвалено рішення про оголошення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА