13:26 27.01.2020

РНБО України доручила МОЗ системно інформувати людей про "уханьський" коронавірус, а МЗС - рекомендувати українцям залишити Китай

2 хв читати
РНБО України доручила МОЗ системно інформувати людей про "уханьський" коронавірус, а МЗС - рекомендувати українцям залишити Китай

Під головуванням секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова відбулася нарада оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації щодо поширення коронавірусу 2019 n-CoV у світі, оцінки загроз національній безпеці, стану організації протиепідемічного захисту населення, зокрема громадян і працівників дипломатичних місій України, які перебувають на території КНР.

"Під час наради секретар РНБО України наголосив на першочерговості виконання завдання щодо посиленого контролю над ситуацією в частині можливості поширення нового коронавірусу та злагодженої роботи всіх органів влади з організації відповідних заходів", - повідомляє прес-служба РНБО в понеділок.

Зокрема, Данілов зазначив, що пріоритетними є організація компетентними органами, насамперед українськими дипломатичними представництвами, повного обліку українських громадян, які перебувають на території КНР, збір інформації про них та встановлення контактів.

Міністерству охорони здоров'я України доручено реалізувати системне широке інформування громадськості про ситуацію щодо поширення коронавірусу шляхом надання відповідних рекомендацій про ознаки вірусу; заходи щодо його запобігання та лікування. Крім того, МОЗ спільно з Центром громадського здоров'я доручено посилити спроможності call-центру для надання та отримання оперативної інформації громадянам.

"Також планується випускати щоденний інформаційний бюлетень щодо ситуації з поширенням коронавірусу у світі та в Україні", - йдеться в повідомленні.

Міністерству фінансів України доручено в разі необхідності передбачити додаткові витрати на забезпечення лікувальних закладів необхідними медичними препаратами та обладнанням.

"Посольство України в КНР має забезпечити поширення рекомендацій українським громадянам покинути територію Китаю, а Міністерство закордонних справ України - рекомендувати українським громадянам утримуватися від відвідування Китаю найближчим часом", - додали в РНБО.

Як повідомляв держкомітет КНР з питань охорони здоров'я, за останню добу в Китаї від пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу, померли 24 людини, загальна кількість померлих сягнула 80.

Загалом станом на 00:00 годину понеділка кількість захворілих на новий коронавірус становить у країні 2 тис. 794 осіб, збільшившись за добу на 769 виявлених випадків. Під підозрою на наявність захворювання перебувають понад 3,8 тис. осіб.

Усі нові летальні випадки припадають на провінцію Хубей, адміністративний центр якої місто Ухань є епіцентром поширення захворювання.

На територіях за межами материкової частини країни вісім випадків захворювання виявлено в Гонконгу, п'ять - у Макао, чотири - на Тайвані.

Крім того, за даними Державного комітету КНР з питань охорони здоров’я, сім випадків захворювання виявлено в Таїланді, п'ять - в Австралії, чотири - в Сінгапурі, по три - в Японії, США, Малайзії та Франції, два - у В'єтнамі, один - у Непалі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА