07:34 28.01.2020

Адвокати Трампа починають другий день доводів проти імпічменту на тлі нових подробиць про допомогу Україні

3 хв читати
Адвокати Трампа починають другий день доводів проти імпічменту на тлі нових подробиць про допомогу Україні

Команда адвокатів президента США Дональда Трампа приступила до другого дня надання доказів на захист президента на процесі щодо імпічменту, повідомляє в понеділок видання The Hill.

На думку експертів, цей день буде для захисту більш важким, ніж перший, через статтю газети The New York Times, присвячену неопублікованій книзі екс-радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона. У ній Болтон, за даними газети, розповідає, що Трамп заявляв про небажання виділяти допомогу Україні доти, поки Київ не погодиться брати участь у розслідуванні, пов'язаному з колишнім віце-президентом США Джо Байденом. "Я думаю, що книга Болтона і інформація про Трампа і Україну сьогодні значною мірою ускладнить становище захисту", - заявив професор права в університеті Річмонда Карл Тобіас.

Адвокати Трампа почали представляти позицію захисту на процесі щодо імпічменту в сенаті в суботу. Джерела The Hill вважають, що вони сформулюють не всі доводи в понеділок, і закінчать тільки у вівторок.

Стаття The New York Times суперечить основній ідеї, навколо якої Білий дім будує захист Трампа: що президент ніколи не ставив допомогу Україні в залежність від розслідування щодо Байдена, зазначає The Hill. У результаті захист Трампа, пише The Hill, у понеділок може спробувати переконати сенаторів у тому, що справа проти Трампа не має сенсу і не вимагає проведення додаткових слухань.

Раніше демократ Адам Шифф, який є одним з "ідеологів" винесення імпічменту Трампу, заявив, що після публікації The New York Times Болтона обов'язково слід викликати в сенат свідком у справі про імпічмент.

Два сенатори республіканці на тлі статті про Болтона виступили на підтримку того, щоб у сенаті виступали свідки. Це суперечить загальній позиції Республіканської партії, яка заявляє, що для процесу в сенаті не потрібні свідки і додаткові документи.

"Найімовірніше, що інші республіканці приєднаються до тих із нас, хто вважає, що ми повинні вислухати Джона Болтона", - заявив республіканець Мітт Ромні.

"Повідомлення про книгу Джона Болтона підкріплюють аргумент щодо необхідності свідків", - сказала республіканка Сьюзан Коллінз.

Сенатори-республіканці очікують, що голосування про свідків відбудеться в п'ятницю, зазначає The Hill. У ході голосування сенатори вирішать, чи викликати свідків на слухання з імпічменту, чого вимагають демократи.

Раніше газета The New York Times повідомила, що Болтон у своїх поки не опублікованих мемуарах розповість, як Трамп намагався шляхом затримки допомоги Україні домогтися проведення Києвом розслідування діяльності можливого кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина.

Згідно газеті, Болтон, держсекретар Майк Помпео і шеф Пентагону Марк Еспер тиснули на Трампа з метою направити вже схвалену Конгресом допомогу Україні. Але в серпні 2019 року в розмові з Болтоном Трамп сказав, що вважає за краще не направляти жодної допомоги Україні, поки українські чиновники не нададуть матеріали про результати розслідування діяльності Байдена.

Випадок із затримкою допомоги Україні розглядається демократами в американському конгресі як тиск на українську владу, він став одним із основних пунктів обвинувачень на адресу Трампа на судовому процесі, що проходить в Сенаті в рамках процедури імпічменту президента.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА